Zuid Afrikaanse kerkdiensten in De Spil

Gordon's Bay, Zuid-Afrika

Bericht

Zuid Afrikaanse kerkdiensten in De Spil


Naar aanleiding van een verzoek van een groep Afrikaanstaligen, die momenteel in Nederland woont en werkt, is in overleg met de kerkenraad en ter uitvoering van ons beleidsplan, besloten de kerkzaal op maandelijkse basis aan de groep te verhuren voor een eredienst in het Afrikaans.


De eerste dienst vond al plaats op 23 april en werd bijgewoond door een groep van ongeveer 140 enthousiaste mensen. Veel van degenen die deze diensten bijwonen zijn ook verbonden met hun eigen gemeenten in Nederland, maar zij hebben het verlangen kenbaar gemaakt om van tijd tot tijd een Afrikaanstalige dienst te hebben.


Het is een bijeenkomst die openstaat voor mensen van elke cultuur of taal die met de groep willen aanbidden. De dienst zal uiteraard in het Afrikaans zijn.

Vanzelfsprekend bent u allen van harte welkom om de dienst mee te maken.


Voor de rest van het jaar zijn de volgende diensten gepland:
28 mei, 2 juli, 3 sep, 8 okt en 5 nov. om 15.30 uur.


Wilt u meer informatie, ga dan naar de website die de groep hiervoor heeft ontwikkeld: www.kerkinafrikaans.nl


de kerkenraad

Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

BLOEMENGROETEN
Bloemen houden van mensen.
Piet Smit zingt
Een concert met Piet Smit
Passie door Kunst
12 - 17 september van 13.00 - 17.00
Avondmaalsproject voor BARDO
Avondmaalscollecte 2023 bestemd voor Hospice Bardo. Zondag 19 november 2023 is er weer Heilig Avondmaal.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.