Zingen tijdens de Oecumenische Dienst

Samen zingen, samen vreugde tijdens de oecumenische dienst in de RK-kerk in Kudelstaart. Thema: Het zout der aarde zijn".

Zingen tijdens de Oecumenische Dienst

Op zondag 5 februari 2023 wordt er weer een oecumenische dienst gehouden in de RK kerk St. Jan Geboorte. Meestal zingt het Dames- en Herenkoor tijdens deze dienst maar… het is al weer een poosje geleden dat we een oecumenisch gelegenheidskoor hadden.

Daarom leek het oecumenische werkgroep leuk om deze keer weer eens een oecumenisch gelegenheidskoor te laten zingen.

Daar zijn natuurlijk mensen voor nodig die het leuk vinden om 3 á 4 maal te repeteren zodat we een mooi koor te vormen. Deze keer zal Ton v.d. Berg van de Samen op Weg-gemeente de dirigent zijn. Ton is heel enthousiast en hoopt natuurlijk op een flink koor. De repetities worden in de RK kerk gehouden, omdat de dienst daar ook zal zijn. De data voor de repetities zijn:

woensdag 11 – 18 – 25 januari 2023 en waarschijnlijk ook 1 februari. We repeteren van 20.00 – 22.00 uur. Natuurlijk met een pauze met koffie/thee, dat bent u van ons gewend.

In de oecumenische dienst, die om 11.00 uur begint, wordt voorgegaan door dominee Strydom Bruwer en Diaken Jeroen Hoekstra.

Jeroen gaat op deze zondagmorgen eerst voor in een andere plaats en kan daarom niet eerder in Kudelstaart zijn.

En zo doet veel weten = veel begrijpen, en hopen wij:  de beide voorgangers, de voorbereidingscommissie en last but not least de mensen van het gelegenheidskoor, dat U en jij het niet laten afweten, en dat we met elkaar een mooie dienst mogen hebben rondom het thema: “Het zout der aarde zijn”.

Wij kijken uit naar deze dienst waar mensen Rooms Katholiek en Protestants, samen kerk zijn.

Muzikale groet namens de Oecumenische werkgroep,

Ton van den Berg en Garry Scholte

Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

DE GROENE KERK
Wordt De Spil een Groene Kerk ?
LECTOREN 1.0
Bijbel-lezingen tijdens de dienst.
EO - Jongerendag
In AHOY te Rotterdam.
Wandelen in Spanje
Samen op de loop van 8 mei t/m 17 mei 2023

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.