Witte Donderdag

Eredienst. Viering Heilig Avondmaal

Dienst

Witte Donderdag

Vandaag is het Witte Donderdag. We gedenken vandaag dat zo’n 2.000 jaar geleden Jezus gevangen werd genomen, om na een schijnproces tot de dood te worden veroordeeld. Maar voordat die gevangenneming plaats vond at Hij met zijn leerlingen de Pesach-maaltijd. WE kennen die gebeurtenis onder de titel ‘Het laatste Avondmaal’. In de geschiedenis van onze kerk is het feitelijk ‘Het Eerste Avondmaal’, omdat Hij toen opdracht gaf dit te doen tot Zijn gedachtenis.

We vieren vandaag in onze kerk ook het Heilig Avondmaal. Als u u hebt opgegeven hebt u een tasje met matses en wijn of druivensap thuis gekregen. Als u zich niet hebt opgegeven kunt u natuurlijk meedoen met ‘eigen brood en wijn’.

Plaat boven dit bericht

De plaat boven dit bericht laat Het laatste Avondmaal (geschilderd door Leonardo da Vinci) voor. Het is een muurschildering waarvan het origineel te zien is in het dominicaner klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. De versie die u hier ziet is dichter bij huis gemaakt – het is geborduurd door ons eigen gemeentelid Rien de Ruiter. Omdat hierboven maar een gedeelte zichtbaar is, ziet u hieronder de ‘volledige plaat’.

Naam ‘Witte Donderdag’

De term “Witte Donderdag” komt uit de katholieke traditie. Deze verwijst naar de oude gewoonte om alle kruisbeelden en andere beelden met een wit kleed te bedekken.

Fysiek geen toegankelijke dienst

Helaas zijn onze diensten momenteel nog niet fysiek toegankelijk. We zien uit naar het moment waarop dat wel het geval is.

kerkdienstgemist.nl

De dienst wordt uitgezonden op kerkdienstgemist.nl en kan daar ook worden teruggekeken. Als u dat wilt kunt u ook eerdere diensten terug zien. De moeite waard!

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die (ook) voor deze dag geldt staat in vindt u (vanaf 1 april in de loop van de ochtend) in de linkerkolom. Om de nieuwsbrief volledig te kunnen lezen moet u zijn ‘geregistreerd’ en ‘ingelogd’.

Bent u nog niet geregistreerd: u kunt dat eenvoudig doen via deze link. Als geregistreerde (en ingelogde) leest u namelijk ook alle nieuws die ‘privacygevoelige elementen bevat’. Soms melden gemeenteleden dat zij de ‘versie voor gemeenteleden’ niet kunnen zien – hoewel zij zijn ingelogd. Dan is het noodzakelijk om even ‘de pagina te vernieuwen’ – het geheugen van uw computer laat u dan namelijk nog een ‘oude’ pagina zien.

Collecten

Denkt u ook vandaag aan de collecte. Die zijn op deze dag voor Eredienst & diaconie (1), het Leger des Heil – ons avondmaalsproject vvoor dit jaar (2) en ZWO-commissie uitgang). Een QR-code om aan de collecte bij te dragen vindt u in de nieuwsbrief.

Kerkblad online

Lees hier online de tekst van het openbare gedeelte van het kerkblad. Om het gehele kerkblad te lezen dient u te zijn geregistreerd en moet u ook zijn ingelogd. Dan vindt u de tekst van het gehele kerkblad op de pagina ‘Media’.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Tweede zondag na Pasen: Miserciordias Domini
Eredienst.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.