Dienst

  • ds. J. Végh, uit Amersfoort

Vierde zondag in augustus

De vierde zondag in augustus – het gewone leven herneemt zijn loop; hoewel: wat is er nog ‘gewoon’ vandaag de dag? Onzekerheid is in de afgelopen maanden zo langzamerhand in ons leven geslopen. Onzekerheid over wat we kunnen, wat we mogen, waar we heen kunnen gaan, over onze baan, onze toekomst… eigenlijk over alles…. In al die onzekerheid mag er één hoop, troost en vertrouwen zijn: de HEER blijft als een rots bij ons!  In de eredienst van vandaag mogen we die troost en dat vertrouwen ook (weer) opdoen.

Voor deze zondag geldt natuurlijk net als op andere zondagen: hartelijk welkom in De Spil. Als u deze dienst (nog) niet ‘live’ wilt meemaken, dan kunt u die uiteraard ook ‘real’ bekijken of later nog eens nazien op kerkdienstgemist.nl

Orgelspel

Deze week is er, nadat het orgel in de kerkzaal maandenlang werkloos is gebleven, weer orgelmuziek. Niet ter begeleiding van de liederen in de eredienst, maar voorafgaand aan de dienst en na de dienst.

Dienst bijwonen?

Als u bij de dienst aanwezig wilt zijn, moet u zich daarvoor aanmelden. Dat kan via aanmelden@sow-kudelstaart.nl of telefonisch op nr. 06 – 46 27 49 49.

Wij wijzen erop dat de rijdienst ook weer beschikbaar is. Als u van die rijdienst gebruik wilt maken, moet u dat bij uw aanmelding aangeven. Wij proberen dat dan ook uit te voeren. Als dat niet lukt, wordt dat natuurlijk met u besproken.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief wordt in de loop van 22 augustus op dit blad geplaatst. Kijkt u maar eens in de linkerkolom.

Kindermoment

In de kerkdienst is een stukje speciaal voor de kinderen. Hierover volgt later nadere informatie, via een apart bericht op de site.

Collecten

Denkt u ook deze zondag weer aan de collecte?  De rondgangen voor deze week zijn: Eredienst & diaconie (1), Aflossing kerkgebouw (2) en ZWO-commissie (uitgang).

Lees meer informatie over de collecten.

Kerkblad online

Lees hier online het kerkblad voor deze zondag (zonder het persoonlijk nieuws).

Dag ter herinnering van de slavernij

De afbeelding bij deze dienst toont toont ‘slavenwoningen’ op een (voormalige) plantage in South-Carolina in de Verenigde Staten. Drieëntwintig augustus is de dag waarop we de slavernij als historische periode herdenken. Op andere dagen, zoals de Dag ter herinnering van de slavernij en de Transatlantische slavenhandel, staan juist de individuele slachtoffers van de slavernij centraal. En dan is er ook nog de dag voor afschaffing van de slavernij, die zich juist richt op moderne slavenhandel. Want onlangs alle goede bedoelingen en acties zijn er nog steeds miljoenen mensen die anno nu nog als slaaf worden gezien.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Stoptober: maar niet voor de erediensten
Eredienst in De Spil én kindernevendienst.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.