Versoepelingen bij kerkdiensten

We mogen weer wat méér...!

Bericht

Versoepelingen bij kerkdiensten

We hebben nu twee weken een fysieke kerkdienst gehouden. Met beperkingen. Dat gaat vooralsnog niet over. Maar…. met ingang van zondag 26 juli zijn er wel wat versoepelingen mogelijk. Het Coronateam heeft alle voors en tegens uitvoerig gewogen en is tot de conclusie gekomen dat dit mogelijk is. De ruimtelijkheid van de kerkzaal laat dat toe en de ventilatiemogelijkheden zijn voldoende.

Let op: voorzichtigheid blijft geboden

Er wordt op gewezen dat het geen kwestie is dat ‘alle remmen los gaan’. Integendeel: de versoepelingen zullen kritisch worden gevolgd, en als de situatie daartoe aanleiding geeft ook weer worden stopgezet en/of teruggedraaid. Zeker nu er rondom ons heen een toename te zien is van het aantal besmettingen blijft voorzichtigheid troef.

Over wat voor versoepelingen gaat het?

Dat zijn er drie.

De eerste is dat er zachtjes met de liederen mag worden meegezongen of meegeneuried. Uit volle borst zingen, of zelfs uit halfvolle borst kan nog niet. Jammer natuurlijk, maar de eerste stap is gezet.

De tweede is dat, als het Onze Vader wordt gebeden, dat hardop kan worden meegebeden.

De derde, en dat wordt door velen wellicht als de prettigste ervaren: we kunnen weer koffiedrinken na de dienst. Dat gebeurt niet in de gemeenschappelijke ruimte zoals we gewend zijn, maar achter in de kerkzaal. De koffie en thee zal worden ingeschonken en iedereen pakt daarna zelf een beker. Het is wel belangrijk dat er hierbij niet ‘bij elkaar geklit wordt’, maar dat ook dan onderling de anderhalve meter afstand wordt bewaard. Dat is een afstand waarbinnen ook prima een gesprek te voeren valt.

Wellicht komen mensen in de verleiding om, als het mooi weer is, de koffie (of wat er dan ook gedronken wordt) buiten te gaan opdrinken. We begrijpen dat dit een niet zo onlogische gedachtengang is: buiten mag er nu eenmaal wat meer, maar toch zullen we dat niet toestaan. Het betekent dat er gelopen moet worden met koffie, dat kan gedrang geven in de gang, bij deuren en kan ook tot morsen leiden. Dat willen we niet.

Is het allemaal niet een beetje belerend….?

… zo zult u zich afvragen. Het antwoord op die vraag is: ‘jazeker, dat is het’. Maar: in uw en ons belang en de veiligheid van ons allemaal, en zeker de kwetsbaren in ons midden, is het even niet anders. Hoe beter we ons met elkaar aan de regels houden – met name de anderhalve-meter-maatregel, hoe minder kans op besmettingen en hoe eerder alle beperkingen weer kunnen eindigen.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Gebruiksplan kerkgebouw
Protocol voor gebruik van De Spil
Bij de kerkdienst van 26 juli
door uw voorzitter
Kindermoment 2 augustus
Jezus geeft vijfduizend man te eten
Krijg meer informatie via deze website...
over contacten met uw kerk tijdens de Coronocrisis.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.