Tentoonstelling over Dietrich Bonhoeffer

Expositie in De Spil

Activiteit

Tentoonstelling over Dietrich Bonhoeffer

De oktobermaand is de themamaand over Dietrich Bonhoeffer. Het was de bedoeling dat dit al in het voorjaar van 2020 zou zijn, maar dat is door de pandemie. Uitstel betekent in dit geval echter (gelukkig) geen afstel.

Schilderijen

In De Spil is in de maand oktober een schilderijententoonstelling van Jeltje Hoogenkamp. Deze schilderijen zijn gebaseerd op en geïnspireerd door de gebeden en brieven die Dietrich Bonhoeffer tijdens zijn gevangenhouding (door de Nazis) schreef.

Gedichten

Er zijn niet alleen schilderijen, maar er zijn ook gedichten, geschreven door Corrie Kopmels.

Kerk open op zaterdag 9 oktober

Natuurlijk zijn de schilderijen te bewonderen en de gedichten te lezen als de kerkzaal open is rondom de erediensten. Verder is de kerkzaal ook geopend op zaterdag 9 oktober, van 13.00 tot 15.00 uur. U kunt dan de expositie rustig bekijken.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.