STICHTING ELIZAYO: een verzoek om hulp !

Hulp aan kinderen in Zuid-Afrika

Bericht

STICHTING ELIZAYO: een verzoek om hulp !

Vanuit de ZWO-commissie ondersteunen we de Stichting Elizayo. Een stichting die zich in de slums van Kaapstad inzet voor jonge mensen en hen – vanuit een christelijke visie – een toekomst probeert te geven buiten de criminaliteit en de prostitutie.

Vorig jaar is degene die het project – samen met zijn vrouw – uitvoert, Herman Lindhout bij ons in de dienst geweest om uit te leggen wat zij doen.

En zij hebben uw steun nog steeds hard nodig.  Hieronder treft u nog eens de tekst die de stichting op zijn website heeft staan met betrekking tot hetgeen zij doet.

Stichting ElizaYo deelt de droom van de plaatselijke Helderbergkerk en andere betrokkenen, die in de wijk “Beverley Hills” in Strand (Kaapstad, Zuid-Afrika) de handen in één hebben geslagen. Samen met de stichting zijn zij verantwoordelijk voor een leer-werkproject met als doel om de vele kansarme jongeren in de wijk toekomst te bieden.

Door gebrek aan scholing, verslavingen, armoede en geweld komt 70% van deze jongeren in de prostitutie of criminaliteit terecht. Om de vicieuze cirkel waarin ze leven te doorbreken, is het leer-werkproject ElizaYo (toekomst) opgezet. Door het bieden van scholing en vorming krijgen deze jongeren weer toekomstperspectief! Het project valt onder verantwoordelijkheid van de Zuid-Afrikaanse hulporganisatie Helderberg Uitreik.

Vanuit Nederland verblijven Herman en Henrien Lindhout en hun kinderen voor langere tijd in Zuid-Afrika om het project vorm te geven, uit te bouwen en te continueren.

Helpt u mee het verschil te maken en deze jongeren hun toekomst terug te geven?

Afgelopen week kregen we de vraag of we mee willen doen aan het verzamelen van spullen voor de textielgroep.

Uiteraard willen we dit graag doen en vragen u om ons hierbij te helpen.

U mag nieuw kopen, maar ook spullen die u misschien in een kast of lade heeft liggen, waar u toch niets meer mee doet.

Vanaf zondag zal er een doos staan op de tafel in de gang waar u de spullen in kwijt kan. Deze blijft daar een aantal weken staan dus zoek op uw gemak alles bij elkaar.

Hieronder het bericht wat wij ontvingen. Daar staat ook in welke spullen gevraagd worden.

Uw ZWO commissie.

Oproepje: wie helpt onze meiden aan naald en draad?

Op het project leren de jonge vrouwen allerlei soorten van textielwerk. Kleding naaien, sierkussens maken, enz. Hiervoor zijn we op zoek naar kopspelden, naalden en naaigaren. Dat laatste het liefst in wit of ecru, maar… alles is welkom! Heeft u nog iets liggen of wilt u één van deze artikelen doneren? U maakt er onze vrouwen heel blij mee. 

Baie dankie, saam kan ons!

Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

Inzameling
Niet alleen postzegels en kaarten maar ook mobieltjes en inkt-cartridges
Kerst concert
Kerstconcert in Het Lichtbaken.
BLOEMENGROETEN
Bloemen houden van mensen.
Collecte Dankdag voor gewas en arbeid
Mogen wij weer op U rekenen ?

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.