SPILDIENST op 28 april om 10.00 uur

Over Abraham, Isaac en Jacob

Bericht

SPILDIENST op 28 april om 10.00 uur

Spildienst op 28 april a.s.

Na een te lange pauze komt de Spilgroep sinds afgelopen oktober weer om de week bij elkaar in de consistorie/kerkenraadskamer.

 Dit seizoen praten we met elkaar over de “aartsvaderen” Abraham, Isaäk en Jacob. We proberen lessen te leren door naar het leven te kijken van deze personen uit de Bijbel, lessen uit hun foute en goede beslissingen. Het zijn net gewone mensen.

De groep is trouw in de opkomst en ze willen graag het seizoen afsluiten met een Spildienst, een dienst die door hen zelf wordt voorbereid en aansluit bij de verhalen die ze het afgelopen jaar hebben gehoord.

De liturgie krijgt steeds verder vorm, er zijn liederen opgegeven, geselecteerd en weer geschrapt, taken worden verdeeld; wie doet de Schriftlezing en wie de afkondiging, hebben we nog een solist die kan en wil zingen?

Afgelopen zondag hebben we met ds. Bruwer de conceptliturgie doorgenomen en met elkaar naar het thema gekeken; “God is trouw”. Het gaat steeds mooier worden. Het wordt een dienst voor en door de bewoners van OTT en voor een ieder die hen een warm hart toedraagt.

Er zijn wel een paar onzekerheden. Fred Schiering wil wel graag een lied zingen, maar kan elk moment opgeroepen worden voor een nieuwe heup. Als hij al gaat zingen, dan zal dit vanuit een stoel moeten gebeuren.

Cynthia van Elswijk zit al een half jaar thuis met een hernia en wordt 15 april geopereerd in Arnhem. Ze gaat er alles aan doen om op 28 april in de kerk te kunnen zijn, al moet ze de kerkdienst eventueel staande bijwonen.

De “Spillers” laten zich door deze onzekerheden niet uit het veld slaan en gaan stug door met de voorbereidingen. Zij hebben er zin in, u hopelijk ook !

Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

Vakantie 2024 al in zicht !!
Wie verre reizen doet heeft veel te verhalen.
BLOEMENGROETEN
Bloemen houden van mensen.
Avondmaalsproject 2024
Stichting Vrienden van 't Kloosterhof
Ontwikkelingen in de SOW-gemeente
UIT DE KERKENRAAD

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.