Pinksteren 2021

Eredienst.

Dienst

Pinksteren 2021

Pinksteren 2021. De tweede keer dat we Pinksteren vieren in coronatijd. Er is wel een verschil. Vorig jaar was er nog geen zicht op ‘licht aan het einde van de tunnel’. Nu is dat anders. Langzamerhand komen er versoepelingen in de coronaregels. Ook is inmiddels een aanzienlijk gedeelte van de Nederlandse bevolking gevaccineerd met Pfizer, Moderna of Astra Zeneca.

In de kerk vieren we vandaag de uitstorting van de Heilige Geest. Van alle christelijke feesten het minst begrepen feest. Kerst is heel tastbaar (en vooral ook heel ‘aaibaar’), Pasen is al wat minder. Hemelvaartsdag is onbekend, maar daar kunnen mensen zich nog wel een voorstelling bij maken. Pinksteren zegt veel mensen niets. Ook het begrip ‘uitstorten Heilige Geest’ is niet zo grijpbaar. Maar misschien is het, voor ons, christenen van 2021 wel het allerbelangrijkste christelijke feest. De Geest was nodig om het Woord van God over de gehele aarde te verspreiden. Zonder Pinksteren zouden wij geen kennis kunnen dragen van God en Zijn Woord.

Fysiek nog geen toegankelijke dienst

Er is deze zondag nog geen fysieke dienst. Het tijdstip daarvan komt nu wel met rasse schreden dichterbij. Zoals het er nu naar uitziet is er over twee weken weer de eerste ‘fysieke’ dienst.

kerkdienstgemist.nl

De dienst wordt uitgezonden op kerkdienstgemist.nl en kan daar ook worden teruggekeken. Als u dat wilt kunt u ook eerdere diensten terug zien. De moeite waard!

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die voor deze zondag geldt staat in vindt u (vanaf 22 mei ) in de linkerkolom. Om de nieuwsbrief volledig te kunnen lezen moet u zijn ‘geregistreerd’ en ‘ingelogd’.

Bent u nog niet geregistreerd: u kunt dat eenvoudig doen via deze link. Als geregistreerde (en ingelogde) leest u namelijk ook alle nieuws die ‘privacygevoelige elementen bevat’. Soms melden gemeenteleden dat zij de ‘versie voor gemeenteleden’ niet kunnen zien – hoewel zij zijn ingelogd. Dan is het noodzakelijk om even ‘de pagina te vernieuwen’ – het geheugen van uw computer laat u dan namelijk nog een ‘oude’ pagina zien.

Collecten

Er zijn vandaag weer drie – digitale – collecten. De eerste is voor de Eredienst en diaconie; de tweede is de Pinksterzendingscollecte en de uitgangscollecte is voor de ZWO-commissie.

Kerkblad online

Lees hier online de tekst van het openbare gedeelte van het kerkblad. Om het gehele kerkblad te lezen dient u te zijn geregistreerd en moet u ook zijn ingelogd. Dan vindt u de tekst van het gehele kerkblad op de pagina ‘Media’.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Vaderdag
Eredienst
Tweede zondag na Trinitatis
Eredienst

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.