Oecumenische Dienst

Thema: Het Zout der Aarde zijn.

Dienst

Oecumenische Dienst

Vandaag is het zondag Septuagesima. Het Latijnse telwoord septuagesima betekent 70ste. Het is – afgerond – de 70ste dag voor Pasen.

Vandaag begint de voorbereiding voor de veertigdagentijd.

Kerkdienst: fysiek maar vandaag niet online

Deze zondag is er een oecumenische dienst in de RK-kerk St. Jan Geboorte te Kudelstaart en begint om 11.00 uur !!

In deze dienst wordt voorgaan door dominee Strydom Bruwer en Diaken Jeroen Hoekstra.

Jeroen gaat op deze zondagmorgen eerst voor in een andere plaats en kan daarom niet eerder in Kudelstaart zijn. Vandaar is de begintijd deze zondag om 11.00 uur.

Wij, de beide voorgangers, de voorbereidingscommissie en last but not least de mensen van het gelegenheidskoor, hopen oprecht, dat U en jij ook zullen komen en dat we met elkaar een mooie dienst mogen hebben rondom het thema: “Het zout der aarde zijn”.

Wij kijken uit naar deze dienst waar mensen, zowel Rooms Katholiek als Protestants, samen kerk zijn.

Graag tot zondag.

U kunt de dienst fysiek in de RK kerk volgen. De kerkdienst digitaal thuis (op de bank) volgen is helaas niet mogelijk. Ook zal de dienst niet op een later tijdstip via kerkdienstgemist bekeken kunnen worden. Voorwaar, goede redenen om de dienst zélf bij de wonen, tezamen met onze RK broeders en zusters. Laten we er een feest van maken. Weet u van harte welkom.

Nieuwsbrief

Er is deze zondag weer de gebruikelijke Nieuwsbrief. De Nieuwsbrief voor deze zondag zal (vanaf 28 januari 2023 a.s.) in de linkerkolom van deze pagina worden geplaatst onder het item DIENST

Collecten

Tijdens de dienst zal een collecte worden gehouden, bestemd voor de RK Kerk St. Jan Geboorte in Kudelstaart. U kunt ook aan de collecte bijdragen door overmaking van een bedrag op het bankrekeningnummer van onze gemeente (NL62 INGB 0005 7820 44). Wilt u dan vermelden, dat het bedrag bestemd is voor RK Parochie Kudelstaart ?

Het kan ook makkelijker (via uw smartphone) – door onderstaande QR-code te scannen…. en zo een bedrag te betalen. Vermeldt u dan ook even, dat het bedrag bestemd is voor RK Parochie Kudelstaart.

Geldig tot en met 15-02-2023

Kerkblad online

De online de tekst van het openbare gedeelte van het kerkblad leest u hier. Om het gehele kerkblad te lezen dient u te zijn geregistreerd en moet u ook zijn ingelogd. Dan vindt u de tekst van het gehele kerkblad op de pagina ‘Media’

Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

Zondag Quinquagesima
Vandaag is de eerste Lijdenszondag.
ZWO - dienst
Eredienst met speciale aandacht voor het ZWO-project Elizayo.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.