Laatste zondag in september

Eredienst. Viering Heilig Avondmaal.

Dienst

Laatste zondag in september

September loopt ten einde. De herfst is begonnen – niet alleen de metereologische, maar ook de astrologische…. We gaan naar oktober en het kerkelijk jaar gaat zo langzamerhand de laatste fase in.

Eredienst

Komende zaterdag vervalt het overheidsvoorschrift dat er anderhalve meter afstand moet worden gehouden. Er kunnen dan ook meer mensen in de kerkzaal. Dat wil niet zeggen dat ‘alle remmen los kunnen’. Voorzichtigheid en gepaste afstand blijven geboden. Wij vragen u om u daaraan ook te houden.

Onder die condities vieren we komende zondag onze eredienst. Een bijzondere eredienst – we hopen daarin het Heilig Avondmaal te vieren. En ook daar hebben we een stap gezet. De diaconie heeft besloten niet meer met ‘matses’ te werken, maar weer met brood. De grote wijnbeker blijft in de kast. De wijn blijft vooralsnog gedronken worden uit de kleine bekertjes, waarbij ieder een eigen bekertje krijgt.

Weet u welkom!

Ook online dienst.

Ook al is eer weer fysiek toegang tot de diensten mogelijk – de online diensten blijven ook bestaan en worden op de gebruikelijke manier uitgezonden, namelijk via kerkdienstgemist.nl

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief voor komende zondag vindt u (vanaf zaterdagmiddag 25 september) op de gebruikelijke plaats in de linkerkolom bij dit bericht.

Collecten

Er zijn vandaag weer drie – fysieke en digitale – collecten. De eerste is voor de Eredienst & diaconie; de tweede is de Avondmaalscollecte voor het Leger des Heils en de uitgangscollecte is voor Kerk in Actie. Die is bestemd voor het samen spelen van Palestijnse en Joodse kinderen (in het kader van de Vredesweek)l

Kerkblad online

Lees hier online de tekst van het openbare gedeelte van het kerkblad. Dit is het kerkblad dat de gehele vakantieperiode geldt. Om het gehele kerkblad te lezen dient u te zijn geregistreerd en moet u ook zijn ingelogd. Dan vindt u de tekst van het gehele kerkblad op de pagina ‘Media’.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Voorlaatste zondag van oktober
Eredienst
Hervormingsdag 2021
Bijbelzondag. Eredienst.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.