Kindernevendienst weer van start

Weer voor de eerste keer.

Bericht

Kindernevendienst weer van start

Op zondag 13 september is er weer, voor het eerst in 6 maanden, een ‘echte’ kindernevendienst. In dit bericht leest u en lees je hoe dat in zijn werk gaat de komende periode.

Enthousiast

De leiding van de kindernevendienst is blij dat er weer ‘live’ kindernevendienst is. In de afgelopen maanden hebben zij, om de beurt, steeds een ‘kindermoment’ opgenomen. Dat werd door de technici in de dienst gemonteerd en vervolgens uitgezonden. Ook is het kindermoment nog apart te bekijken. De leiding van de kindernevendienst vond dat een goede vervanging van de live-diensten toen het nog niet anders kon, maar is blij dat het nu weer in De Spil kan.

Beginnen in de kerkzaal

De kinderen komen bij de aanvang van de dienst ‘gewoon in de kerkzaal’. Samen met hun ouder(s) of met anderen die hen begeleiden. Na het gebed verlaten zij, samen met de leiding van de kindernevendienst, de kerkzaal en gaan zij naar de vergaderzaal op de eerste verdieping. Vooralsnog is er maar één groep en (nog) geen twee.

Terug na de preek

Na de preek (en het lied dat daarna gezongen of aangehoord wordt) komen de kinderen weer terug in de kerkzaal. Natuurlijk zal er alles aan worden gedaan om ervoor te zorgen dat zowel het verlaten van de kerkzaal als het weer terugkomen gebeurt op een manier die corona-proof is. Alle regels zullen daarbij in acht worden genomen. De belangrijkste regel hierbij is: kinderen tot twaalf jaar behoeven onderling geen afstand te houden en hoeven dat ook niet te doen tot volwassenen. Kinderen tussen de 12 en de 18 jaar behoeven onderling geen afstand te houden, maar wel tot de volwassenen. Als u alle regels daarover nog eens wilt nalezen kan dat hier.

Niet iedere week

Vooralsnog zal er niet iedere week kindernevendienst zijn. In het begin zal dat één keer per drie weken zijn. De andere weken zal er wel óf een kinderlied worden gespeeld, óf een kindermoment worden opgenomen en vertoond in de dienst.

De oppas

Er zijn nog geen concrete afspraken over de uitvoering van de oppas. Als u vragen hebt of er op uw kind gepast kan worden terwijl u in de kerkzaal bent, kunt u contact opnemen met jeugdouderling Ronald Sangers. Ook andere vragen over de nevendienst kunt u hem stellen.

.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Interview met het SOW-mediateam
Vooral enthousiasme is belangrijk
Collectes online-kerkdiensten
Oproep om de collectes niet te vergeten....
Bloemengroet
Verandering per 1 september 2020.
Omzien naar elkaar
Belangrijker dan ooit.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.