Kindermoment 2 augustus

Jezus geeft vijfduizend man te eten

Bericht

Kindermoment 2 augustus

De mensen willen zo graag luisteren naar wat Jezus zegt, ze vergeten helemaal de tijd. Dan komen de vrienden naar Jezus toe. ‘Het is al laat geworden en het is etenstijd’, zeggen ze tegen Jezus. ‘Geven jullie ze maar te eten’, zegt Jezus tegen zijn vrienden. Ze kijken verbaasd. Snapt Jezus het dan niet? Er zijn maar vijf broden en twee vissen, dat is echt niet genoeg voor zoveel mensen! ‘Breng mij de broden en de vissen maar’, zegt Jezus dan. ‘En laat iedereen gaan zitten op het gras.’
Dan gebeurt er iets heel bijzonders. Jezus breekt de broden en vissen in stukken en legt die in manden. De vrienden pakken allemaal een mand en mogen het eten uitdelen aan de mensen. Er is genoeg voor iedereen. Het brood raakt niet op en de vis ook niet. Als iedereen genoeg gegeten heeft zijn er nog twaalf volle manden over. Dat is bijzonder, een echt wonder van God!

Een verwerking van het kindermoment van vandaag vind je hier.

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Omzien naar elkaar
Belangrijker dan ooit.
Gebruiksplan kerkgebouw
Protocol voor gebruik van De Spil
Versoepelingen bij kerkdiensten
We mogen weer wat méér...!
Kindermomenten
Wekelijks een kindermoment bij de kerkdiensten.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.