HET ‘ENERGIE-FONDS’ VAN ONZE DIACONIE.

Compensatie energie voor de kerk ?

Bericht

HET ‘ENERGIE-FONDS’ VAN ONZE DIACONIE.

In de maanden november en december worden de meeste huishoudens in ons land door de overheid gecompenseerd voor de sterk gestegen energiekosten. Ieder huishouden krijgt in deze maanden 190 euro  voor dat doel uitgekeerd, via het energiebedrijf dat de levering van gas en elektriciteit verzorgt. De een ontvangt het als apart bedrag op de bankrekening, bij de ander wordt het verrekend via het maandelijkse energievoorschot. Voor veel huishoudens is dat bedrag een welkome aanvulling om alle sterk gestegen kosten te kunnen betalen. Er zijn echter ook situaties waarbij de ontvangers tot de conclusie komen dat zij het bedrag niet nodig hebben voor het doel waarvoor het is bestemd, waarbij zij dat ook niet aan hun spaarsaldo willen toevoegen. In veel (ook kerkelijke) gemeenten is daarbij het initiatief ontstaan om een fonds te vormen om van daaruit hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen en gezinnen die in de komende periode financieel vastlopen door de stapeling van de verschillende crisissen.

Ook uw diaconie heeft besloten een ‘Energiefonds’ in te richten met dat doel. Als uw ‘uw energiecompensatie’ van 190 euro in de maanden november en december (of een deel daarvan) wilt bestemmen voor de nood van anderen, dan kunt u dat overmaken aan dit nieuwe fonds van de diaconie. Ook als u een bijdrage wilt overmaken die niet direct is gerelateerd aan de energiecompensatie is die natuurlijk van harte welkom. U kunt uw bijdrage overmaken aan de Diaconie PG Kudelstaart, rek. nr. NL66 RABO 0373 7401 58, onder vermelding van ‘Energiefonds’. De diaconie (en degenen die deze ondersteuning nodig hebben) zijn u dankbaar.

Uw diaconie

Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

Stichting Eliza Yo
Geef ze een toekomst !
BLOEMENGROETEN
Bloemen houden van mensen.
Kerstconcert in Het Lichtbaken op 17 december 2022
Kerstconcert Gert van Hoef
Fotopresentatie startzaterdag
Fotopresentatie van startzaterdag

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.