Halverwege november

Eredienst. Viering Heilig Avondmaal.

Dienst

Halverwege november

De voorbereidingen voor de Eeuwigheidszondag – die volgende week gevierd wordt – zijn in volle gang. Deze week vieren we, mede in dat verband, het Heilig Avondmaal met elkaar.

Welkom: via kerkdienstgemist.nl

De dienst wordt alleen uitgezonden op kerkdienstgemist.nl. Deze dienst is niet ‘fysiek toegankelijk’ voor gemeenteleden.

Organist

Wel is er een organist, die de kijker/luisteraar aan het begin en het einde van de dienst van zijn orgelspel laat genieten en die na de preek een muzikale meditatieve invulling geeft aan het geheel. Deze week is dat Jan Sikkema.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief wordt in de loop van 14 november op dit blad op de website geplaatst. Kijkt u maar eens in de linkerkolom. Om de nieuwsbrief volledig te kunnen lezen moet u zijn ‘geregistreerd’ en ‘ingelogd’. Bent u nog niet geregistreerd: u kunt dat eenvoudig doen via deze link. Als geregistreerde (en ingelogde) leest u namelijk ook alle nieuws die ‘privacygevoelige elementen bevat’.

Collecten

Denkt u ook deze zondag weer aan de collecte?  De rondgangen voor deze week zijn: Eredienst en diaconie (1), de avondmaalscollecte voor Thamer This (2) en ZWO-commissie (uitgang). Een QR-code om aan de collecte bij te dragen vindt u in de nieuwsbrief.

Thamer thuis

Stichting ThamerThuis  is gespecialiseerd in het verlenen van palliatieve zorg zowel in de thuissituatie als in het hospice. Wanneer het einde van het leven nadert, is het fijn om te weten dat er deskundige zorg beschikbaar is. Bij Thamer Thuis staan zeventig  professioneel opgeleide vrijwilligers klaar om naast de terminaal zieke of de betrokken mantelzorger te staan. Dat kan intern in het Bijna Thuishuis in de Kwakel, maar ook bij mensen thuis, in een oudereninstelling zoals het Hooge Heem of in een woonvoorziening zoals Ons Tweede Thuis.

De gasten in Thamer thuis verblijven er drie maanden. Thuis kan het proces langer duren, soms langer dan een jaar.

De thuisinzet is niet alleen fijn voor de cliënt maar ook voor de mantelzorger. Doordat er 3 tot 4 uur per week een opgeleide vrijwilliger komt wordt de mantelzorger ontlast.

Omdat er in deze corona-tijden bij de SOW-gemeente niet fysiek kerkdiensten worden gehouden en dus geen collecte kan worden uitgevoerd kunt u per bank doneren en kunt u een bedrag overmaken naar de Diaconie, bankrekeningnummer: NL66 03737 401 58 onder vermelding van “Avondmaalproject Thamer Thuis”. Bij voorbaat onze dank.

Verder kunt u ook op website www.thamerthuis.nl kijken.

Kerkblad online

Lees hier online het kerkblad voor deze zondag (zonder het persoonlijk nieuws).

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Eerste adventszondag
Eredienst.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.