Dienst

  • ds. mw. H.B.E. van Galen uit Krommenie

Eredienst

De tweede zondag in augustus. De schoolvakanties lopen langzamerhand ten einde – althans voor iedereen die in de regio Noord op school zit. Een groot aantal gemeenteleden is al weer terug van vakantie, van dichtbij of van verder weg.

Voor diegenen die al weer thuis zijn, niet weg gaan of nog weg willen: hartelijk welkom in De Spil. Als u deze dienst (nog) niet ‘live’ wilt meemaken, dan kunt u die uiteraard ook ‘real’ bekijken of later nog eens nazien op kerkdienstgemist.nl

Dienst bijwonen?

Als u bij de dienst aanwezig wilt zijn, moet u zich daarvoor aanmelden. Dat kan via aanmelden@sow-kudelstaart.nl of telefonisch op nr. 06 – 51 53 55 35.

Nieuwsbrief

In de zomerperiode is er geen kerkblad. Dit jaar is er wel elke week een nieuwsbrief. Waar u die vindt: in de loop van 1 augustus wordt die op dit blad geplaatst. Kijkt u maar eens in de linkerkolom. Nog een paar weken, dan komt er weer een nieuw kerkblad

Voorganger

Voorganger in deze dienst is ds. mw. H.B.E. van Galen uit Krommenie.

Kindermoment

In de kerkdienst is een stukje speciaal voor de kinderen. Hierover volgt later nadere informatie, via een apart bericht op de site.

Collecten

Denkt u ook deze zondag weer aan de collecte?  De rondgangen voor deze week zijn: Eredienst & diaconie (1), PKN-Vredesweekcollecte (2) en ZWO-commissie (uitgang).

Lees meer informatie over de collecten.

Kerkblad online

Lees online het kerkblad voor deze zondag (zonder het persoonlijk nieuws).

Jeroen Bosch

De foto boven dit bericht toont de ‘Tuin der lusten’, een drieluik geschilderd door Jheronimus van Aken, beter bekend als Jeroen Bosch. Voor deze foto is gekozen omdat 9 augustus de sterfdag is van deze Zuid-Nederlandse kunstenaar uit de Renaissancetijd  (overleden in 1516).

In het schilderij ‘Tuin der lusten’ stelt de kunstenaar de zondigheid van de mens aan de kaak. Meer informatie over dit kunstwerk vindt u hier.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Zondag ná Prinsjesdag
Eredienst. Voorbereiding Heilig Avondmaal.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.