Eind oktober – Bijbelzondag: eredienst

Dienst, met als onderwerp de Toren van Babel.

Dienst

Eind oktober – Bijbelzondag: eredienst

Vandaag is het Bijbelzondag. Op de vierde zondag van oktober vieren honderden kerken en parochies in Nederland de bijzonder betekenis van de Bijbel tijdens de ‘Nationale Bijbelzondag’. Voor meer informatie – kijkt u bij het Nederlands Bijbel Genootschap.

Op deze zondag wordt extra aandacht geschonken aan de Bijbel en het bijbelwerk in Nederland en het buitenland.

Eredienst

En natuurlijk houden we ook deze zondag (D.V.) weer een eredienst. Alleen (nog) online; het coronateam zal op korte termijn een beslissing nemen over het vervolg.

Welkom: via kerkdienstgemist.nl

Voor deze zondag geldt wat ook gold in de maanden april tot en met juni. De dienst wordt alleen uitgezonden op kerkdienstgemist.nl. We kunnen dat best vervelend vinden – dat is natuurlijk ook zo, maar we kunnen ook dankbaar zijn dat we de mogelijkheid hebben om online bijeen te zijn.

Toren van Babel

In deze dienst zal bijzondere aandacht geschonken worden aan de Toren van Babel die onze kerk enkele maanden geldeden ten geschenke heeft gekregen. De voorganger van deze week zal hier specifiek op inzoomen. Zie ook het interview met mw. Anneke Kempkes -Verweij op de website.

De Toren van Babel is de afgelopen eeuwen heel vaak geschilderd. Hieronder vindt u een kleine bloemlezing van wereldberoemde schilderijen van dit bouwwerk dat in Genesis 11 wordt beschreven.

Veel afgebeeld

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief wordt in de loop van 24 oktober op dit blad op de website geplaatst. Kijkt u maar eens in de linkerkolom. Om de nieuwsbrief volledig te kunnen lezen moet u zijn ‘geregistreerd’ en ‘ingelogd’. Bent u nog niet geregistreerd: u kunt dat eenvoudig doen via deze link. Als geregistreerde (en ingelogde) leest u namelijk ook alle nieuws die ‘privacygevoelige elementen bevat’.

Collecten

Denkt u ook deze zondag weer aan de collecte?  De rondgangen voor deze week zijn: Eredienst & diaconie (1), Aflossing kerkgebouw (2) en bloemenfonds (uitgang). Een QR-code om aan de collecte bij te dragen vindt u in de nieuwsbrief.

Kerkblad online

Lees hier online het kerkblad voor deze zondag (zonder het persoonlijk nieuws).

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Eerste adventszondag
Eredienst.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.