Eeuwigheidszondag

Laatste zondag in het kerkelijk jaar. Eredienst.

Dienst

Eeuwigheidszondag

Welkom

Vandaag is het de laatste zondag van het kerkelijk jaar: ‘eeuwigheidszondag’. Ook wel genoemd: ‘voleindingszondag’. Op deze zondag herdenken we in de eredienst de gemeenteleden die in het afgelopen (kerkelijk) jaar zijn overleden.

Symboliek

Voor alle gemeenteleden die ons in het afgelopen jaar zijn voorgegaan steken wij een gedachteniskaars aan. We noemen hun naam en doen een traan, met daarop hun naam gegraveerd, in de Avondmaalskruik die altijd op de tafel in het liturgisch centrum staat. De symboliek verwijst naar Psalm 56, waar de psalmdichter zegt: Mijn omzwervingen hebt u opgetekend, vang mijn tranen op in uw kruik’ (vers 9).

Anders

De manier waarop de deze zondag vieren zal afwijken van wat we gewend zijn. Andere jaren konden ook alle gemeenteleden zelf, ter nagedachtenis aan hun overleden dierbaren, een traan in de kruik doen. Dat kan nu uiteraard niet. Wel kunnen nabestaanden van de in het afgelopen jaar overleden gemeenteleden aanwezig zijn (maximaal twee per overleden gemeentelid). Op deze wijze proberen we toch, ondanks alle beperkingen, een goede en gezamenlijke herdenkingsviering te houden.

kerkdienstgemist.nl

De dienst wordt uitgezonden op kerkdienstgemist.nl.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief wordt in de loop van 21 november op dit blad op de website geplaatst. Kijkt u maar eens in de linkerkolom. Om de nieuwsbrief volledig te kunnen lezen moet u zijn ‘geregistreerd’ en ‘ingelogd’. Bent u nog niet geregistreerd: u kunt dat eenvoudig doen via deze link. Als geregistreerde (en ingelogde) leest u namelijk ook alle nieuws die ‘privacygevoelige elementen bevat’.

Collecten

Denkt u ook deze zondag weer aan de collecte?  De rondgangen voor deze week zijn: Eredienst en diaconie (1), de avondmaalscollecte voor Thamer This (2) en ZWO-commissie (uitgang). Een QR-code om aan de collecte bij te dragen vindt u in de nieuwsbrief.

Kerkblad online

Lees hier online het kerkblad voor deze zondag (zonder het persoonlijk nieuws).

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Zondag Septuagesima
Eredienst

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.