Eerste zondag in september

Eredienst. We gaan weer zingen

Dienst

  • mw. J. van der Vis - Star uit Aarlanderveen

Eerste zondag in september

September. Herfstmaand. Maand waarin over het algemeen alle kerkelijke activiteiten weer worden opgepakt.

Dat zal dit keer wat anders verlopen – op dit moment gelden er nog beperkingen. Niettemin is het streven om (ook) in de erediensten een goede balans te vinden van ‘veilig handelen’ en van ‘samen gemeente zijn’.

Voor deze zondag geldt natuurlijk net als op andere zondagen: hartelijk welkom in De Spil. Als u deze dienst (nog) niet ‘live’ wilt meemaken, dan kunt u die uiteraard ook ‘real’ bekijken of later nog eens nazien op kerkdienstgemist.nl

Orgelspel

Het orgel wordt ook deze week bespeeld door de heer Chris van den Hoek.

Dienst bijwonen?

Als u bij de dienst aanwezig wilt zijn, moet u zich daarvoor aanmelden. Dat kan via aanmelden@sow-kudelstaart.nl of telefonisch op nr. 06 – 51 53 55 35.

Wij wijzen erop dat de rijdienst ook weer beschikbaar is. Als u van die rijdienst gebruik wilt maken, moet u dat bij uw aanmelding aangeven. Wij proberen dat dan ook uit te voeren. Als dat niet lukt, wordt dat natuurlijk met u besproken.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief wordt in de loop van 5 september op dit blad geplaatst. Kijkt u maar eens in de linkerkolom. Om de nieuwsbrief volledig te kunnen lezen moet u zijn ‘geregistreerd’ en ‘ingelogd’. Bent u nog niet geregistreerd: u kunt dat eenvoudig doen via deze link. Als geregistreerde (en ingelogde) leest u namelijk ook alle nieuws die ‘privacy-gevoelige elementen bevat’.

Kindermoment

In de kerkdienst is een stukje speciaal voor de kinderen. Hierover volgt later nadere informatie, via een apart bericht op de site.

Collecten

Denkt u ook deze zondag weer aan de collecte?  De rondgangen voor deze week zijn: Eredienst (1), Diaconie (2) en ZWO-commissie (uitgang). Sinds kort staat er bij de uitgang een doos waar u ook ‘ter plaatse’ uw gave in kunt doen. Er is bewust niet gekozen voor een collectezak of -bus, omdat dit een optie is die meer ‘coronaproof’ is.

Lees meer informatie over de collecten.

Kerkblad online

Lees hier online het kerkblad voor deze zondag (zonder het persoonlijk nieuws).

.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Stoptober: maar niet voor de erediensten
Eredienst in De Spil én kindernevendienst.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.