Eerste zondag in de zomer van 2021

Eredienst. Viering Heilig Avondmaal.

Dienst

Eerste zondag in de zomer van 2021

Het is komende zondag al weer de laatste zondag in juni. De vierde na Pinksteren. De zomer is officieel begonnen en de helft van het jaar ligt al weer ongeveer achter ons. Een half jaar waarin veel is gebeurd, maar waarin het ook naar uitziet dat we de donkere tijd van de coronapandemie aan het achterlaten zijn. De hoop is dat er komende zomer, door het vakantieverkeer dat komt, geen nieuwe potentiële pandemiedragers zullen worden ontwikkeld of worden meegebracht.

Fysieke dienst

Dat het beter gaat zien we ook aan onze erediensten. Die ‘zijn weer open voor publiek’. We kunnen inmiddels 60 (zestig) mensen herbergen. Wel moet u zich nog aanmelden. Dat kan ook telefonisch bij de dienstdoende kerkrentmeester: 06 – 22 44 13 19. Mogelijk is komende zondag het aantal toe te laten mensen in de dienst nog hoger – over enkele dagen wordt er een advies hierover verwacht van het interkerkelijk orgaan (CIO) dat dit bespreekt. Als dat zo is, zal dat in de nieuwsbrief worden meegenomen. Dat geldt ook voor het eventueel zingen tijdens de diensten.

In de kerkzaal gelden uiteraard nog wel de coronaregels. Anderhalve meter afstand houden, als u niet op uw plaats zit: mondkapjes op. En we mogen nog niet zingen. Hopelijk verandert dat binnenkort.

Heilig Avondmaal

In deze dienst hopen we met elkaar het Heilig Avondmaal te vieren. Dat kan nu – dus – fysiek. We doen dat ‘lopend’, op de gebruikelijke manier, maar ‘met afstand van elkaar’.

Ook online dienst.

Ook al is eer weer fysiek toegang tot de diensten mogelijk – de online diensten blijven ook bestaan en worden op de gebruikelijke manier uitgezonden, namelijk via kerkdienstgemist.nl

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die voor deze zondag geldt staat in vindt u (vanaf 26 juni ) in de linkerkolom. Om de nieuwsbrief volledig te kunnen lezen moet u zijn ‘geregistreerd’ en ‘ingelogd’.

Bent u nog niet geregistreerd: u kunt dat eenvoudig doen via deze link. Als geregistreerde (en ingelogde) leest u namelijk ook alle nieuws die ‘privacygevoelige elementen bevat’. Soms melden gemeenteleden dat zij de ‘versie voor gemeenteleden’ niet kunnen zien – hoewel zij zijn ingelogd. Dan is het noodzakelijk om even ‘de pagina te vernieuwen’ – het geheugen van uw computer laat u dan namelijk nog een ‘oude’ pagina zien.

Collecten

Er zijn vandaag weer drie – fysieke en digitale – collecten. De eerste is voor de Eredienst en diaconie; de tweede is de Avondmaalscollecte. Die is voor het Leger des Heils. De uitgangscollecte is voor de ZWO-commissie.

Kerkblad online

Lees hier online de tekst van het openbare gedeelte van het kerkblad. Om het gehele kerkblad te lezen dient u te zijn geregistreerd en moet u ook zijn ingelogd. Dan vindt u de tekst van het gehele kerkblad op de pagina ‘Media’.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Augustus: eerste zondag
Eredienst.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.