Eerste lijdenszondag 2021

ZWO-dienst

Dienst

Eerste lijdenszondag 2021

Vandaag is het de Eerste lijdenszondag. Acht weken resten ons nog van Pasen. Daarop gaan we ons dan ook langzaam voorbereiden

Zeven lijdenszondagen

In de protestantse kerken wordt vaak gewerkt met ‘lijdenszondagen’. Daarvan zijn er zeven. De laatste is de zondag vóór Pasen. Waarom het er zeven zijn is niet helemaal duidelijk. Het kan duiden op de zeven kruiswoorden, maar ook op de symboliek van het getal zeven in de Bijbel. Dat getal duidt de volheid van iets aan.

Een andere systematiek, die ook wel in protestantse kerken wordt gebruikt is het aantal zondagen in de veertigdagentijd. Dat loopt niet gelijk op. Daarvan zijn er namelijk (maar) zes. En de laatste is ook op de zondag vóór Pasen. De veertigdagentijd begint op Aswoensdag (dit jaar op 17 februari). Dat is nog 46 dagen voor Pasen. Dat zijn de dagen waarop (met name in de katholieke traditie) wordt gevast. Het verschil tussen 46 en 40 laat zich makkelijk verklaren. Zondag is geen vastendag, en de zes zondagen na Aswoensdag tellen dus niet mee in de veertigdagentijd…..

ZWO-dienst

Het is deze week ook een ZWO-dienst. Dat betekent dat we in het bijzonder stil staan bij het werk van zending (in binnen- en buitenland), werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking).

Fysiek geen toegankelijke dienst

Helaas zijn onze diensten momenteel niet meer fysiek toegankelijk. Het goede nieuws is dat we iedere week dichter bij het moment komen dat ‘we’ weer open kunnen…

kerkdienstgemist.nl

De dienst wordt uitgezonden op kerkdienstgemist.nl en kan daar ook worden teruggekeken. Als u dat wilt kunt u ook eerdere diensten terug zien. De moeite waard!

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die (ook) voor deze zondag geldt staat in vindt u (vanaf 13 februari) in de linkerkolom. Om de nieuwsbrief volledig te kunnen lezen moet u zijn ‘geregistreerd’ en ‘ingelogd’.

Bent u nog niet geregistreerd: u kunt dat eenvoudig doen via deze link. Als geregistreerde (en ingelogde) leest u namelijk ook alle nieuws die ‘privacygevoelige elementen bevat’. Soms melden gemeenteleden dat zij de ‘versie voor gemeenteleden’ niet kunnen zien – hoewel zij zijn ingelogd. Dan is het noodzakelijk om even ‘de pagina te vernieuwen’ – het geheugen van uw computer laat u dan namelijk nog een ‘oude’ pagina zien.

Collecten

Denkt u ook vandaag aan de collecte. Die zijn op deze dag voor Eredienst (1), diaconie (2) en Kerk in actie – voor noodhulp in Ethiopië (uitgang). Een QR-code om aan de collecte bij te dragen vindt u in de nieuwsbrief.

Kerkblad online

Lees hier online de tekst van het openbare gedeelte van het kerkblad. Om het gehele kerkblad te kunnen lezen moet u geregistreerd zijn als lid van onze gemeente en zijn ingelogdl

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Hemelvaartsdag 2021
Eredienst.
Wezenzondag
Erediensts

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.