Dichterbij het lied

Een "lied-dienst" in De Spil. De dienst begint om 19.00 uur.

Dienst

Dichterbij het lied

Wij nodigen u uit

voor een ‘lied en zang’-dienst in de Spil te Kudelstaart

op 15 januari 2023, aanvang 19.00 uur

Thema:

DICHTERBIJ HET LIED

met Erick Versloot, predikant/muzikant   en Theo Griekspoor, organist

‘Neem een liedboek in handen en je hebt een schatkamer onder handbereik.’

Een uitspraak van predikant-muzikant Erick Versloot uit Mijdrecht.

Op zondag 15 januari 2023 zal hij ons aan de hand van een aantal liederen  meenemen door de tijd. We krijgen letterlijk en figuurlijk een beeld van dichters en componisten en zullen de geschiedenis van het ontstaan van een lied horen. Hij doet dat op meditatieve en informatieve wijze, poëtisch, speels en met humor.

Zo zullen we met elkaar schatgraven in het liedboek, parels vinden en krijgt elk lied zijn verhaal.

Uiteraard zullen we de liederen daarna met elkaar rondom orgel en piano zingen, begeleid door Erick zelf en Theo Griekspoor.

Wanneer je het verhaal van een lied eenmaal kent, gaat een lied meer voor je leven, zing je het bewuster, beleef je het meer intens en klinkt het voorgoed anders.

Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting met koffie en thee.

Van harte welkom!

Commissie  Vorming en Toerusting, PG ‘Samen op Weg’ Kudelstaart


Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

Zondag Quinquagesima
Vandaag is de eerste Lijdenszondag.
Oecumenische Dienst
Thema: Het Zout der Aarde zijn.
ZWO - dienst
Eredienst met speciale aandacht voor het ZWO-project Elizayo.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.