De Spil: ook te gebruiken voor gespreksgroepen en clubs

We proberen onze activiteiten te laten dóórgaan.

Bericht

De Spil: ook te gebruiken voor gespreksgroepen en clubs

Onze gemeente was (en is!) een bruisende gemeente, waarin veel activiteiten plaatsvinden. Sommige van die activiteiten vonden altijd plaats binnen de muren van De Spil, maar een fors aantal andere activiteiten vond plaats búiten De Spil, meestal bij gemeenteleden thuis.

Thuisactiviteiten zijn moeilijk….

Binnen de anderhalve-meter-maatregel is het momenteel niet zo gemakkelijk om gespreksgroepen ‘thuis’ te houden. Er zijn meestal te veel mensen bij aanwezig om dat verantwoord te kunnen doen. Bovendien voelt het voor een aantal gemeenteleden niet als ‘veilig’ als hun woning door anderen wordt betreden.

De Spil beschikbaar

De kerkenraad ondersteunt initiatieven die erop zijn gericht om activiteiten dan op een andere manier te laten doorgaan dan we gewend waren. Dat betekent dat de zalen in De Spil beschikbaar zijn om die activiteiten dan uit te voeren. De zalen zijn groot genoeg, de opstelling kan (in overleg) worden aangepast aan de behoefte en koffie- en theefaciliteiten zijn ook (in overleg) beschikbaar.

Kortom: als u uw activiteit doorgang wilt laten vinden en u kunt daarbij De Spil gebruiken om dat te doen – dan vindt u bij de kerkenraad een gewillig oor.

Hoe te regelen?

Via deze website kunnen ruimten worden gereserveerd in De Spil. Dat kan via deze link. In overleg met het College van kerkrentmeesters kan worden afgestemd hoe de precieze behoefte het best kan worden ingevuld. Dat kan via het mailadres kerkrentmeesters@sow-kudelstaart.nl.

Hoeveel personen kunnen er in de zalen?

Dat is uiteraard afhankelijk van de grootte van de zaal. Op basis van de oppervlakte (met toepassing van de anderhalvemeter-maatregel) betekent dat:

  • kerkzaal: 90 personen;
  • consistorie: 4 personen;
  • vergaderzaal eerste verdieping: 10 personen;
  • De Jids: 10 personen.

Voor alle zalen geldt uiteraard: first in – last out. Dan behoeven mensen niet voor elkaar langs te lopen.

We hopen dat we op deze manier het bruisende karakter in onze gemeente, ook in coronatijd, kunnen blijven behouden.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Ambulante predikant
Vanaf 1 oktober 2020.
Routekaart voor De Spil
Atlas in coronatijd
Predikantsvacature
Bent u of kent u de nieuwe voorganger van onze gemeente?
Gebruik website
Bent u lid? Meld u dan vandaag nog aan!

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.