Dauwtrappen Hemelvaartsdag 2023

Dauwtrappen was een verrassingstocht.

Activiteit

Dauwtrappen Hemelvaartsdag 2023

Dauwtrappen Hemelvaartsdag, Jac. P. Thijssepark, Amstelveen.


Een traditie werd met Hemelvaartsdag weer opgepakt, nl. dauwtrappen. Zo’n kleine dertig Vroege Vogels, inclusief enkele Alphakerk-leden verzamelden zich om 7.30 bij de Spil in de richting van de ‘Goudkust van Amstelveen’. Deze hoek van het vroegere Leger des Heils centrum was de start van een prachtige tocht door het Dr. J. P. Thijssepark.


Deze heemtuin is aangelegd vanaf het begin 1941 en heeft een enorme verscheidenheid aan planten. Het weer zat reuze mee; het was wat fris maar het zonnetje kwam voorzichtig op tussen de bomen, struiken en waterpartijen. Opvallend dat zo dicht bij huis het grootste deel van de deelnemers niet op de hoogte was van het bestaan van al dit moois.

Vooraf werd het gezelschap in drie groepen verdeeld en Madeleine drukte ons op het hart om niet alleen te “beppen” maar om vooral het natuurschoon te bekijken.


De groep van Jan Vrieze was het beste af want hij wist heel veel over de groei en bloei te vertellen. Ook moet worden vermeld de verschillende vogelgeluiden die in het vroege uur opstegen.

Na het Dr. J.P. Thijssepark zijn we de Amsterdamse weg overgestoken richting De Baak ook mooi maar met minder variatie. Hier moesten we ook door gaan lopen anders was er geen tijd meer voor de kadetten en krentenbollen, inclusief koffie en thee voor de kerkdienst. Gelukkig liep onze voorganger ook mee dus niemand kwam te laat.


Aan het begin van de dienst begon Strydom dat hij onder de indruk was van al het moois terug te voeren op “Gods prachtige schepping” Dat konden wij allemaal beamen.


Een warm woord van dank aan de organisatie voor de inzet is op zijn plaats.

Namens allen: Huib van Arkel.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

EO - Jongerendag
In AHOY te Rotterdam.
Otterlo Jeugdkampen
Eerste kamp naar Otterlo !!!!!

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.