Collectes online-kerkdiensten

Oproep om de collectes niet te vergeten....

Bericht

Collectes online-kerkdiensten

We doen ‘t samen

Sinds maart houden we door de Corona crisis, online kerkdiensten. Voor onze gemeente zijn dat veel nieuwe uitdagingen maar ook kansen. Met de online kerkdiensten,  live of achteraf, kan iedereen op gepaste afstand deelnemen:  de predikant en de ‘dienstdoende ambtsdragers’ in de kerk en u als ‘kerkgangers’ thuis. Zo vormen we ook in deze periode toch een kerkgemeenschap.  Samen staan we sterk, voor nu en in de toekomst.

De kosten lopen door

Daarom willen we ‘collecte op afstand’ gaan houden. Met uw gift kunt u uw dankbaarheid voor kerk en samenleving tastbaar maken. Als metafoor voor collecte op afstand hebben we een collectezak op een “bonenstaak”.

Hoe willen we dat doen?

  1. U kunt thuis een collecte houden en later inleveren. Gewoon door elke dienst een of meer munten in een (spaar)pot te doen. Aan het eind van de coronaperiode gaan we dat inzamelen (mocht de crisis langer duren dan komen we t.z.t met een alternatief om het tussendoor in te leveren). Of
  2. U maakt periodiek een bedrag over via de bank naar: NL62 INGB 0005 7820 44) o.v.v. Collecte corona. Of
  3. Als u een bedrag wilt geven aan een specifiek doel dan kunt u dat ook het beste doen via een overboeking maar dan met vermelding van het doel. Of neem even contact op met de penningmeester.

Verdeling

De kerkrentmeesters zorgen voor een eerlijke verdeling over de in- en externe doelen op basis van het collecterooster 2020. We zullen achteraf verslag uitbrengen hoe we deze coronacollectes hebben verdeeld.

Extra gift

Tot slot: als u deze online diensten ondersteunt stellen wij een extra gift o.v.v. ‘Online diensten’ zeer op prijs. Er is veel geïnvesteerd in de kosten van apparatuur, abonnementen etc. om een en ander op korte termijn te realiseren. Daarbij niet te vergeten alle onzichtbare werk achter de schermen, dat door vrijwilligers van de technische dienst en anderen is gedaan. Een topprestatie dat zeker een digitaal applausje verdient.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Kerkbalans 2022
Doet u ook mee?
Krijg meer informatie via deze website...
over contacten met uw kerk tijdens de Coronocrisis.
Fysieke kerkdiensten weer mogelijk
Vanaf zondag 23 januari 2022.
*Kindermoment* van 9 januari
Jozef krijgt een mooie, dure jas van zijn vader, maar zijn broers zijn jaloers.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.