Bloemengroet

Verandering per 1 september 2020.

Bericht

Bloemengroet

Tijdens de zondagse eredienst staan er bloemen voorin de kerk. Die bloemen brengen wij als ‘bloemengroet’ bij gemeenteleden. Deze gaan na afloop van de dienst (onder meer) ter felicitatie  naar jarigen, die in de voorgaande week 75 jaar of ouder geworden zijn.

Het wordt anders….

De diaconie heeft besloten vanaf 1 september a.s. de leeftijdsgrens voor het verjaardagsbloemetje te verhogen naar 80 jaar. Dit omdat het aantal ouderen van 75 jaar en ouder in onze gemeente in de afgelopen jaren sterk is toegenomen.

Wel krijgt iedereen bij het bereiken van de  75-jarige leeftijd een bos bloemen. Maar vervolgens gebeurt dat pas weer als hij/zij 80 jaar wordt (en daarna elk jaar weer bij de verjaardag).

Jubilea

Verder gaan er, als regel, bloemen naar gemeenteleden, die 25, 40, 50, 55, 60 of 65 jaar getrouwd zijn en verder naar zieken of andere gemeenteleden, die we om een andere reden een bloemengroet willen brengen. Natuurlijk zullen we, als we daar als diaconie reden voor zien, uitzonderingen op de hoofdregel maken.

De bloemen worden over het algemeen door de contactpersonen uit de wijkteams weggebracht.

Missionaire bos

Dan is er de laatste zondag van iedere maand een missionaire bos beschikbaar voor iemand buiten onze kerkelijke gemeente. Deze bos kunt u op de zondag zelf bij een diaken aanvragen.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Kindermomenten
Wekelijks een kindermoment bij de kerkdiensten.
Gebruiksplan kerkgebouw
Protocol voor gebruik van De Spil
Interview met het SOW-mediateam
Vooral enthousiasme is belangrijk
Ambulante predikant
Vanaf 1 oktober 2020.

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.