Bij de kerkdienst van 26 juli

door uw voorzitter

Bericht

Bij de kerkdienst van 26 juli

Voorganger: ds. Ruurd van der Weg

Thema: Maria van Magdalena, “I don’t know how to love him”

Zomaar een zondagse eredienst. Nou ja, zomaar…?

Nee, niet zomaar een dienst, maar een bijzondere dienst!

We mochten weer meer mensen in de kerkzaal ontmoeten. We konden de dienst in de zaal goed meebeleven, mochten mee neuriën, en konden ook het Onze Vader meebidden, ware het niet dat de dominee voor een nieuwere – ons wat onbekende – tekst had gekozen.  Technisch was alles prefect, wat belangrijk is voor de online volgers.

Na afloop van de dienst konden we achterin de kerkzaal wat “socializen”. Natuurlijk op afstand, maar dat werkte goed, omdat iedereen zich verantwoordelijk gedroeg.

Maar ook inhoudelijk een bijzondere kerkdienst. Verrassend, dat je na duizenden preken te hebben gehoord, toch steeds weer nieuwe inzichten naar voren worden gebracht. Boeiende preek over Maria van Magdalena. Haar bijzondere rol tijdens het leven van Jezus en mogelijk ook daarna. Het maakte mij nieuwsgierig, dus even gaan zoeken op het internet. Op YouTube vond ik meer boeiende informatie ( in de Engelse taal ), getiteld: Why did the Church hate Maria Magdalena? Hierbij de link voor ieder die geïnteresseerd is.

Nooit te oud om te leren… met dank aan de dominee natuurlijk!

Leo Eveleens

De foto boven dit bericht is een beeltenis van Maria Magdalena, in de kathedraal van Siena (Italië). Voor wie naar Toscane gaat: de kathedraal is de moeite waard. Ook hier vindt u schitterende foto’s van de kathedraal.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant voor je

Kindermoment 26 juli
God is de allermooiste schat.
Interview met Gerard Weststeijn
Het zakbijbeltje gaat altijd mee op reis
Predikantsvacature
Bent u of kent u de nieuwe voorganger van onze gemeente?
Routekaart voor De Spil
Atlas in coronatijd

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.