Avondmaalsproject voor BARDO

Avondmaalscollecte 2023 bestemd voor Hospice Bardo. Zondag 19 november 2023 is er weer Heilig Avondmaal.

Bericht

Avondmaalsproject voor BARDO

Op zondag 19 november 2023 om 10.00 uur is er weer een Avondmaalsviering in onze gemeente. Zoals elk jaar heeft de diaconie een goed (en in principe nabij gelegen) doel om het collectegeld uit de Avondmaalscollecte  aan te doneren. Dit jaar is gekozen voor Hospice Bardo in Hoofddorp.

Wat is Bardo?

Bardo is opgericht in december 2001. De grondleggers Neeltje Zoet en Toos van der Kamp hebben de naam Bardo met zorg gekozen. In het Tibetaans Boeddhisme betekent ‘bardo’ een overgangsfase in een leven. In deze traditie gaat men ervan uit dat er in een leven meerdere overgangsfases (bardo’s) zijn. De letterlijke betekenis van het woord bardo is ‘tussen twee’. Bardo bestaat uit een high care hospice, ondersteuning thuis en een Leerhuis. Het hospice van Bardo is een woonvoorziening waar een team van artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers 24 uur per dag zorg biedt. De casemanagers van ondersteuning thuis geven palliatieve zorg. De vrijwilligers geven begeleiding en ondersteuning. Daarnaast kan iedereen in Bardo’s Trefpunt terecht voor een kop koffie, een goed gesprek, ontspanningssessies en creatieve workshops. 

Het Leerhuis biedt voorlichting en educatie, zowel voor het brede publiek als voor zorgverleners en vrijwilligers. 

Bardo werkt vanuit een algemene grondslag. Dit betekent dat iedereen welkom is; ongeacht leeftijd, levensovertuiging of culturele achtergrond.  

Stichting Bardo is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stichting Vrienden van Hospice Bardo en Stichting Amstelring. Gekwalificeerde medewerkers in dienst van Amstelring leveren kwalitatief hoogwaardige zorg in Bardo. De Stichting Vrienden zorgt voor de noodzakelijke aanvullende fondsenwerving en wil bijdragen aan de borging van de duurzame toekomst van Stichting Bardo.

Voor meer informatie kijk op de website van Hospice Bardo: www.hospicebardo.nl

Eventuele donaties naar: Stichting Vrienden van Hospice Bardo
IBAN: NL89 RABO 0324 5720 93.

Namens de Diaconie alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

BLOEMENGROETEN
Bloemen houden van mensen.
Piet Smit zingt
Een concert met Piet Smit
Zuid Afrikaanse kerkdiensten in De Spil
Gordon's Bay, Zuid-Afrika
Passie door Kunst
12 - 17 september van 13.00 - 17.00

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.