Avondmaalsproject 2024

Stichting Vrienden van 't Kloosterhof

Bericht

Avondmaalsproject 2024

De diaconie heeft voor 2024 weer een prachtige bestemming gevonden voor de opbrengst van de collecten tijdens het Avondmaal.

Als gebruikelijk proberen we een financiële bijdrage te leveren aan een goed doel in de (direkte) omgeving van Aalsmeer en Kudelstaart.

Dit jaar hebben we gekozen voor de STICHTING VRIENDEN VAN ‘t  KLOOSTERHOF.

Wie kent ’t Kloosterhof niet ? Gevestigd in de Clematisstraat 16 in Aalsmeer en deel uit makend van Zorgcentra Meerlanden met vestigingen in Aalsmeer, Hoofddorp en Badhoevedorp. Het gebouw in Aalsmeer bestaat uit 54 appartementen verdeeld over 3 afdelingen.

Veel mensen brengen daar in een fijne omgeving de laatste levensfase door. Velen ervaren de verzorging in ’t Kloosterhof als een warme deken om zich heen.

De medewerk(st)ers van het Zorgcentrum werken er allemaal hard aan om het leven van de bewoners zo prettig mogelijk te maken op de diverse (open of gesloten) afdelingen. De zorg voor de mens staat hier centraal.

Er zijn echter grenzen aan wat het zorgcentrum voor de bewoners kan doen.

Daarom is de Stichting Vrienden van ’t Kloosterhof in het leven geroepen voor een bijdrage aan de kwaliteit van leven van de bewoners en proberen, in aanvulling op wat het Zorgcentrum al doet, wat extra’s te bieden.

Een aantal voorbeelden die reeds gerealiseerd zijn of nog worden gerealiseerd:

 • Bewoners vakantie of een “uitje”
 • Een welkomstbloemetje voor de nieuwe bewoner
 • Een presentje op de verjaardag van een bewoner
 • Een presentje rond de feestdagen
 • Aanschaf snoezelruimte
 • Plaatsen van sfeervolle taferelen als aankleding in de gangen
 • Diverse activiteiten, bijvoorbeeld tijdens de Aalsmeerse feestweek.
 • Het bijhouden van de tuin en uitbreiden met bijvoorbeeld een ronde houten zitbank
 • Het organiseren van een bazaar of BBQ
 • Aanschaf van een rolstoelfiets
 • Terras met meubilair en parasols
 • Gymtoestellen in de tuin
 • Bijdrage voor een rolstoelbus
 • Et cetera

In het algemeen betreffen het kleine maar ook grote aanschaffingen en gezellige bijeenkomsten.

Iedere woensdagmiddag wordt er door de Stichting gezorgd voor een “aangeklede” woensdagmiddagborrel.

Dit wordt door de Stichting niet alleen voor de bewoners georganiseerd maar ook voor bezoekers en andere belangstellenden. Weet u welkom !

Uiteraard werken hier ook veel vrijwilligers aan mee. Voor een luttel bedrag kunt u genieten van een drankje en een borrelhapje. En niet te vergeten een praatje maken met de bewoners. Velen kennen elkaar, want er wonen veel “Aalsmeerders”.

In ’t Kloosterhof is ook een mooie Brasserie gevestigd waar ook niet-bewoners kunnen genieten van een heerlijke lunch of diner voor een schappelijk tarief.

Iedere gift, klein of groot is van harte welkom. De gift wordt door de Stichting Vrienden van ’t Kloosterhof goed beheerd en besteed.

En de bewoners zijn gewoon erg blij met het vele (vrijwilligers-) werk wat de Stichting Vrienden van ’t Kloosterhof daardoor kan organiseren en kan doen.

Steun deze Stichting met een bijdrage tijdens de avondmaalscollecte. Het wordt zeer gewaardeerd.

Het is ook mogelijk om de Stichting te steunen via donaties aan de Diaconie Protestantse Gemeente Kudelstaart op Bankrekeningnummer:

NL66 RABO 0373 740 158 onder vermelding van Avondmaalsproject 2024

Uw Diaconie

Contactinformatie

Deel met vrienden

Ook interessant voor je

Vakantie 2024 al in zicht !!
Wie verre reizen doet heeft veel te verhalen.
BLOEMENGROETEN
Bloemen houden van mensen.
Omzien naar elkaar
Omzien naar elkaar
40 jaar ten dienste van SOW techniek
SOW Techniek

Contact

Vul onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Bezoekadres PG Kudelstaart

Spilstraat 5
1433 HD  Kudelstaart

Zalen

Koffie, thee en dranken (fris en licht alcoholisch) kunnen alleen via ons (in samenwerking met Ons Tweede Thuis ) worden ingekocht. In de grote zaal kan aan de achterzijde een buffet worden opgesteld voor koffie thee en dranken. In verband met de bewoners van het combinatiegebouw en OTT hanteren we een eindtijd van 23:00 uur.

Kerkzaal

Grote zaal met een kwartronde amfitheater opstelling*. Geschikt voor grotere groepen van ca. 50 tot 300 personen. Wordt primair gebruikt voor kerkdiensten maar is ook zeer geschikt voor concerten, presentaties en optredens etc. We beschikken over 2 podia opstellingen:

a)       normale opstelling met katheder, voor kerkdiensten, huwelijksdiensten, afscheidsdiensten en kleinere optredens. Op het normale podium is plek voor max. 25 personen.

b)      Het vergrote (concert) podium biedt plek aan ca. 60 personen, bijv. voor koor- of muziekoptredens.

In overleg kan aanvullend gezorgd worden voor een dirigenten bok. Ook het orgel, piano en uitgebreide mogelijkheden van licht, beeld en geluid kunnen worden verzorgd.

*Een afwijkende stoelopstelling (met ca. 12 tafels) is mogelijk. In dat geval is er plek voor 120 tot max. 200 personen

Consistorie

Kleine vergaderruimte voor 8 max. 10 personen. Geschikt voor (informeel) overleg aan een ‘ronde’ tafelopstelling. Wordt bij concerten ook gebruikt voor omkleden etc.

1e verdieping

Zaal met U wormige of rechthoekige vergaderopstelling voor groepen tot ca. 24 personen. Desgewenst kan men ook groepsopstelling maken voor 4- 8 personen. Presentaties kunnen met een (zelf mee te brengen) beamer op een witte wand worden getoond. De zaal wordt bij grote concerten gebruikt als omkleed- en koffieruimte voor het concert en tijdens pauze.

Jids, 2e verdieping

Informele vergaderzaal voor max. 30 personen.  Er is een vergadertafel, maar de zaal heeft vooral een informeel karakter en is vooral ingericht voor de jeugd. Omdat er een bar is wordt de ruimte tevens gebruikt voor informele bijeenkomsten en een afsluitende borrel na een stevig avondje vergaderen. Er is geluidsinstallatie en er hangt een beamer die gehuurd kan worden.