U bent hier

Over SOW Kudelstaart

Door admin op 16 mei 2015 22:43

Protestantse Gemeente Samen op Weg Kudelstaart

De Protestantse gemeente Samen op Weg te Kudelstaart, maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. De wortels van de gemeente liggen in de zeventiger jaren van de vorige eeuw, toen de protestantse gemeenschap in Kudelstaart, door de ontwikkeling van het dorp Kudelstaart, sterk groeide. In eerste instantie is er een samenwerking ontstaan tussen de Nederlands-Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerken. Die samenwerking is in 1992 geformaliseerd in een zogeheten ‘federatie’. Deze federatie kreeg de naam ‘Samen-op-Weg-gemeente Kudelstaart’. Onder die naam is onze gemeente bekend geworden en dat is in onze huidige naam nog steeds zichtbaar.

In 2016 is de federatie doorgegroeid naar een formele protestantse gemeente. In de naam van de gemeente is Samen op Weg behouden.

Onze gemeente kenmerkt zich als een open en meelevende gemeente, waar ruimte is voor verschillende geloofsopvattingen. Een gemeente die te zien is als een veelzijdige diamant – met stromingen van confessioneel tot evangelisch. Naast het liedboek van PKN kerk worden er ook liederen gezongen uit andere liederenbundels die gangbaar zijn in de protestantse kerken, zoals de Opwekkingsbundel en Hemelhoog.  

In de gemeente zijn veel leden actief betrokken, zowel bij allerlei activiteiten als bij het besturen van de gemeente. Veel werk wordt door een grote groep vrijwilligers gedaan. Wat zijn we dankbaar met de inzet van zoveel talenten in onze gemeente! 

Op dit moment is er geen predikant. Onze gemeente is sinds 3 maart 2019 vacant.   

De gemeente heeft de beschikking over een eigen gebouw ‘De Spil’ met een grote kerkzaal en veel nevenruimtes en is onderdeel van het Combinatiegebouw in de Spilstraat. Het is in gebruik sinds september 2001. Ook is de gemeente gezegend met een pastorie in eigen bezit voor een predikant en zijn gezin.