U bent hier

Over SOW Kudelstaart

Door admin op 16 mei 2015 22:43

Protestantse Samen op Weg gemeente Kudelstaart

De SOW gemeente Kudelstaart, onze oude naam, maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Zij is een relatief jonge zelfstandige gemeente, met name  gevormd vanuit andere omliggende Hervormde en Gereformeerde gemeentes.  

Sinds 1 januari jl. zijn wij formeel de Protestantse gemeente Kudelstaart, ook vaak genoemd de Samen op Weg gemeente Kudelstaart.  

Onze gemeente kenmerkt zich als een open en meelevende gemeente, waar ruimte is voor verschillende geloofsopvattingen. Een gemeente die te zien is als een veelkleurig boeket, dat zich samenbindt van confessioneel tot evangelisch. Naast het liedboek van PKN kerk worden er ook liederen gezongen uit de Opwekkingsbundel en de nieuwe Hemelhoog bundel.  

In de gemeente zijn bijzonder veel leden actief betrokken, zowel bij allerlei activiteiten als bij het besturen van de gemeente. Veel werk wordt door een grote groep vrijwilligers gedaan. Wat zijn we dankbaar met de inzet van zoveel talenten in onze gemeente! 

De gemeente wordt ondersteund door een predikant in volledig dienstverband. Sinds juni 2012 is dominee Hans van Dalen verbonden aan onze gemeente.   

De gemeente heeft de beschikking over een eigen gebouw ‘De Spil’ met een grote kerkzaal en veel nevenruimtes en is onderdeel van het Combinatiegebouw in de Spilstraat. Het is in gebruik sinds september 2001 (met de formele opening in oktober 2001). Dit is alweer 15 jaar geleden en dat vieren we tijdens het startweekend van dit seizoen op 10 en 11 september a.s. Ook is de gemeente gezegend met een pastorie in eigen bezit voor de predikant en zijn gezin. 

Komend voorjaar 2017 zijn we 25 jaar een zelfstandige gemeente. Er werd toen een federatie gevormd van de Hervormde gemeente en Gereformeerde kerk te Kudelstaart. Ook dit willen we vieren op een zaterdagavond in het komende voorjaar, de voorbereidingen hiervoor zijn alreeds gestart.