U bent hier

Startzondag met Amerikaanse fuif

Door Marjavandenberg op 4 september 2018 11:40

 

Zondag 9 september Startzondag... U bent van harte uitgenodigd!

Vergeet niet om uzelf op te geven voor de Amerikaanse fuif!!!!

Startzondag

Startdienst – 9 september 2018 (10.00 uur)

“Een goed gesprek”.

Op DV 9 september willen we als gemeente met elkaar het nieuwe seizoen openen. In de kerkdienst voor jong en oud, die zoals we gewend zijn om 10.00 uur begint, is het thema ‘Een goed gesprek’. In de kerk is de bedoeling: dat God en mens met elkaar in gesprek gaan. De HEER spreekt ons aan met Zijn Woord; wij antwoorden in gebed en lied. Dat doen we ‘met elkaar’. De ontmoeting, samen in de Naam van Jezus, is een wezenlijk onderdeel van ons gemeente-zijn. Dan wordt het niet altijd een goed gesprek, maar daar kunnen we aan werken. Dat willen we in deze bijzondere dienst ook doen. Het wordt dus niet alleen ‘Spreken over spreken met elkaar’, maar ook daadwerkelijk ‘spreken met elkaar’.

Om dat gesprek ‘goed’ te laten worden, willen we u / jullie het volgende vragen:

“Neem op DV 9 september een voorwerp mee van geloof, hoop en / of liefde”

U herinnert zich misschien nog wel het TV-programma ‘Geloof, hoop en liefde’. Eén van de onderdelen was dat de verslaggever bij mensen aanbelde met de vraag: ‘Heeft u iets in huis dat voor u te maken heeft met geloof, hoop en liefde?’. De mensen moesten er dan even over nadenken, even rondsnuffelen in hun kamer, tuin, desnoods garage of zolder…. Maar dan kwam er altijd wel iets: een voorwerp, een beeldje, een boek, een foto, een schilderij, een sieraad, een kaart, een CD, een brief, een gedicht etc. Altijd iets waar ‘een goed gesprek’ over kwam!

Dat willen we ook graag beleven in deze kerkdienst. Dus: neem als het kan iets mee waarover we een ‘goed gesprek’ kunnen voeren.

Tieners en jongeren willen we graag speciaal uitnodigen mee te doen. We zijn heel benieuwd wat jullie bezig houdt! Ook de kinderen kunnen (onder leiding van de kindernevendienstleiding) meedoen.

Kortom: een feestelijke dienst voor jong en oud. Doet u, doe jij mee?!

Nadere informatie bij de commissie erediensten (Ton van den Berg, Aveline Maat, Truus de Geus, Wilko Roodenburg, Jan Sikkema, Hans van Dalen) 

Samen eten: een Amerikaanse fuif op zondag 9 september

Na de dienst en het koffiedrinken op de startzondag zondag 9 september willen we samen eten in de vorm van een Amerikaanse fuif.

Bij een goed gesprek gaan we vaak ook samen eten.  Dat willen we deze zondag ook doen in een informele opstelling achter in de kerkzaal. 

Wat houdt dit in? Iedereen die deelneemt aan deze activiteit neemt wat mee voor deze lunch hetzij een warm of koud gerecht, zelf klaar gemaakt of gekocht. Voor de dienst kan dat achter in de kerk klaargezet worden. Zo nodig kan het gewarmd worden in de keuken van OTT na overleg met de organisatie.  Het verzoek is om zo mogelijk iets mee te nemen wat jezelf lekker of speciaal vindt. Iedereen neemt dus versnaperingen mee.

Neem bv. iets anders mee als salades. Denk ook aan iets voor de jonge kinderen om te eten?!

Salades en andere zaken die koud moeten blijven voor de dienst afgeven bij de OTT balie in de hal voor de Eredienst 9 september zodat we het in de koelkast kunnen zetten. 

Bij vragen of opmerkingen bel 0297-328555 of stuur een email naar agnespoortvliet@msn.com   

Het samen eten na het koffiedrinken van dienst wordt gecoördineerd door Agnes en Wim Poortvliet.

Wil je assisteren bij de uitvoering?  Graag! Geef dan even signaal naar Agnes of Wim.