U bent hier

Passieviering in de stijl van Taizé op D.V. 25 maart

Door scribent op 10 maart 2018 13:58

De oecumenische gemeenschap van broeders in Taizé (Frankrijk) trekt al vele jaren veel mensen uit de hele wereld. Vooral opvallend veel jonge mensen, want dat voelen de broeders als hun roeping. Jongeren worden uitgenodigd om de bijeenkomsten met de broeders mee te vieren. Deze bijeenkomsten zijn eenvoudig: gebeden, stilte, lezingen uit de Bijbel en zang zijn de onderdelen van elke viering. De liederen, die gezongen worden zijn speciaal voor Taizé gemaakt. Ze zijn kort en eenvoudig en worden vele malen herhaald, zodat de woorden langzaam tot je doordringen. Het gaat om de innerlijke ervaring van het Licht van Christus.

Op DV 25 maart om 19.00 uur kun je in De Spil (Spilstraat 5 te Kudelstaart) een viering in de stijl van Taizé meebeleven. Juist vanwege het sobere en ingetogen karakter zijn de liederen en de muziek uitermate geschikt om de Stille Week te beginnen. Iedereen is van harte welkom om dit mee te maken. Het duurt ongeveer een half uur à drie kwartier.

Als je het fijn vindt om te zingen en de liederen van tevoren in te oefenen, word je van harte uitgenodigd om al om 17.00 uur naar De Spil te komen. Na een uur oefenen hopen we met elkaar een eenvoudige broodmaaltijd te houden. Graag even van tevoren aanmelden via predikant@pgkudelstaart.nl of telefoon 0297-761672. Je kunt dan ook de teksten en muziekbestanden van de viering vast ontvangen.

Zondagavond 25 maart om 19.00 uur is iedereen van harte welkom om deze bijzondere viering mee te maken.