U bent hier

Onze gemeente op 'app' te vinden..!

Door scribent op 12 november 2017 16:24

App ‘protestant’ : uw eigen kerk in uw binnenzak (of broekzak)

Enige tijd geleden is, in opdracht van de Protestantse Kerk Nederland, een speciale ‘app’  ontwikkeld voor kerkelijke gemeenten. Dat is de app ‘ Protestant’ . Die app biedt een gemeente de gelegenheid om nieuwsberichten, agenda-items, contactgegevens, foto’s etc., via een smartphone of tablet te publiceren. Daarmee hebt u dus letterlijk uw eigen kerk ‘in uw binnenzak’.

De app is zodanig ingericht dat iedere gemeente die er gebruik van maakt die (binnen een centraal kader) naar eigen idee kan inrichten.

Sinds kort gebruiken wij deze app op proef. We willen een jaar lang uitproberen of de app toepasbaar is in onze gemeente en onze kerk  en of het een zinvolle aanvulling is op de communicatiemiddelen die we al gebruiken.

U kunt de app (gratis) downloaden in de Apple-store  op uw Iphone of in Google play-shop op uw ‘Android-smartphone’. U wordt van harte uitgenodigd dat te doen.

Nadat u de app gedownload heeft, kunt u ‘zoeken’  naar onze gemeente. Als u ‘kudel’ intypt, ziet u onze gemeente staan en die kunt u dan kiezen en volgen.  U kunt uiteraard ook andere gemeenten volgen.

Wij hebben de app nog niet helemaal gevuld – we stoeien nog enigszins met de vraag wat er precies in/op moet staan en hoe dat het beste kan gebeuren. Daarvoor is wat ons betreft ook de proefperiode bedoeld.  Het beheer van deze app wordt vooralsnog gedaan door ondergetekende.

Wij horen graag wat u van deze app vindt.  Suggesties zijn van harte welkom, maar uiteraard ook kritische opmerkingen/kanttekeningen, etc.  U kunt al uw opmerkingen (per e-mail) kwijt op het adres: webmastersow@sow-kudelstaart.nl. U vindt dit e-mailadres ook in de app, onder de knop ‘contact’. Ook is er een ‘poll’ op de app – ook daar kunt u aangeven of u de app een zinvolle aanvulling vindt of niet.

Ook inhoudelijke bijdragen aan de app worden op prijs gesteld. Als u bijvoorbeeld een nieuwsitem hebt dat u geplaatst wilt hebben, of over foto’s die u  geplaatst wilt hebben, dan kunt u die naar het e-mailadres webmastersow@sow-kudelstaart.nl sturen.  Het is niet om u te ontmoedigen (integendeel!), maar wel om geen valse verwachtingen te wekken: het is de beheerder die uiteindelijk bepaalt of een bijdrage wordt geplaatst of niet.

In de komende weken zullen we de app nog wat verder bij u introduceren en een aantal zaken nader toelichten.  Eén (wat ons betreft erg belangrijk) onderdeel is op dit moment nog niet bruikbaar, en dat is de ‘agenda’. Wij vinden het belangrijk dat al onze activiteiten door iedereen kunnen worden teruggelezen in een agenda, die compleet is en ook klopt.  Gebleken is dat de app op dit punt technisch nog niet goed functioneert – u kunt dus op dit moment nog niet vertrouwen op de gegevens die u daar vindt…..; we hopen dat de app-bouwer dit op korte termijn in orde kan brengen.

Kees de Bondt