U bent hier

Nieuw schilderij in de kerkzaal

Door scribent op 2 oktober 2017 21:14

 

Misschien had u 't al gezien, misschien ook niet, maar sinds kort hangt er een nieuw schilderij in de kerkzaal.
U vindt dat schilderij (bijna) recht tegenover de ingang, op de plek waar tot voor kort het geborduurde schilderij uit Egrestö hing.
Dit schilderij, 'Bevrijding' getiteld - van olieverf - is van kunstenares Karin Borgman uit Aalsmeer. Het hangt er op proef en uw mening over dit schilderij wordt door de kerkenraad op prijs gesteld. Die mening is belangrijk omdat de kerkenraad dan na verloop van dat jaar, mede op basis van de reacties, een besluit kan nemen of het schilderij wordt aangekocht of terug gaat naar de maakster.

Schilderij: “Bevrijding”

Kunstschilder Karin Borgman uit Aalsmeer exposeerde enkele maanden geleden haar nieuwste  olieverfschilderijen in het Oude Raadhuis.

Een van deze schilderijen was door haar ‘Bevrijding’ genoemd.

Mw. Borgman had dit schilderij deze titel gegeven, omdat zij het schilderij gemaakt had naar aanleiding van de herdenking van de 2e wereldoorlog.

Enkele nieuwsberichten uit die tijd had ze hiervoor als achtergrond gebruikt.

De mensen toen, voelden het als een bevrijding dat het voor hen weer mogelijk was, samen om tafel te zitten en ‘het brood met elkaar te delen’.

Symbolisch geïnterpreteerd kunnen we in deze voorstelling ‘Het feest van bevrijding’ zien: samen rondom de ‘tafel des Heren’, in verbondenheid met Jezus, delen we ‘brood en wijn’.

 mw. Borgman bood aan, dat wij dit schilderij een jaar lang in bruikleen mogen hebben. We zijn haar daarvoor zeer erkentelijk.

Ans Creemer.