U bent hier

Kerkblad voor zondag 8 september 2019

Door scribent op 3 september 2019 20:53

Rondom de diensten

Afgelopen zondag ging Robbert Jan v. Duijn uit Aalsmeer  bij ons voor.

 

 

Komende zondag hoop pastor A.M. Creemer-Allard bij ons voor te gaan, zij schrijft hier het volgende over:

Als je 50 wordt mag je zeggen: “Ik heb Abraham gezien”.

Maar wist je, dat Jezus dat al zei toen hij zo ongeveer 29 was?

Dat is toch raar!

In de dienst van zondag 8 september ga ik het hierover hebben.

Ik hoop jullie allen te ontmoeten.

Tot ziens.

Pastor Ans Creemer

 

In memoriam Berta Hulsbos-Piet

Adriana Alberta Piet werd geboren in Aalsmeer als tweede kind in een hecht gezin van vier kinderen. Hoewel ze liever verpleegster was geworden ging ze na de lagere school werken in de huishouding, hetgeen gebruikelijk was in die tijd. Ze kreeg al jong verkering met Jan Hulsbos, die ze leerde kennen op de zang. Vlak na de oorlog trouwden ze en het was voor Berta heerlijk om haar eigen huishouden te mogen runnen. Het was wél een moeilijke periode, zo vlak na de oorlog, met armoede en alles op de bon. Maar door de liefde voor elkaar en het sterke, positieve karakter van Berta konden ze alles aan en werden ze tussen 1947 en 1962 gezegend met vijf kinderen: Jeannet, Johan, Ines, Piet en Marian.

De kinderen waren de trots van hun bestaan en in het grote gezin was harmonie heel belangrijk. Er werd veel gemusiceerd en gezongen in huize Hulsbos, er was talent genoeg. Berta en Jan hadden een goed en solide huwelijk, met een duidelijk rollenpatroon waarin zij zich beiden goed konden vinden. Verder was het altijd erg gezellig in Huize Hulsbos en vooral op zondag na kerktijd was het een drukte van belang. Helaas overleed Jan op 17 november 2000. Dit was een grote slag voor Berta, maar ook hier sloeg zij zich dapper doorheen met de hulp van haar gezin en anderen om haar heen.

Berta was een dame, ze was belangstellend, sterk, lief, trouw, een beetje ijdel, positief, dankbaar en erg humoristisch. Ze hield van scrabbelen en lezen en toen ze wat jonger was, ook van handwerken. Hoewel ze eigenlijk niet uit Kudelstaart wegwilde, heeft ze toch nog vijf jaar mogen genieten van haar verblijf in Zorgcentrum Aelsmeer. In haar ouderdom kreeg zij nogmaals een groot verdriet te verwerken toen zoon Johan drie jaar geleden overleed. Zij kreeg altijd weer kracht om door te gaan van haar God en was heel trouw in haar geloof en ze hield van gedichten waaruit ze troost en hoop kon putten in momenten van verdriet. De laatste maanden ging het langzaamaan steeds slechter met haar gezondheid en moest ze op 94-jarige leeftijd afscheid nemen van haar rijke, lange leven. Ze had zelf aangegeven dat zij het lied ‘Ga met God’ zo mooi vond voor haar begrafenis. We zongen dit lied van vertrouwen tijdens haar uitvaartdienst, het was ook de tekst op haar rouwkaart en tijdens haar herdenking in de dienst van afgelopen zondag zongen wij opnieuw dit lied.

Een mooi mens is van ons heengegaan! We zullen haar erg missen!

Uitnodiging 21 september

Geen kerkenwerk zonder vrijwilligers! Daarom willen we al onze vrijwilligers – met hun families -  bedanken voor alles wat ze doen, gedaan hebben of nog in de toekomst gaan doen.

Hapje, drankje, gezellig samenzijn!

Deze keer wordt de vrijwilliger “vrij “gehouden – door “vrijwillige sponsoren”.

De vrijwilliger bedankt avond 21 September wordt gehouden in de Spil. Inloop vanaf 18.30.

Zijn we niet allemaal vrijwilligers – als we naar elkaar luisteren, als we aandacht en tijd geven aan elkaar, als we financieel ondersteunen.?

Kom en ontmoet al die andere enthousiastelingen, voor een goed gesprek, inspiratie, gezelligheid. Zelfs als je denkt geen vrijwilliger te zijn!

 

Afmeldingen voor de vrijwilligersavond op 21 September 2019 hebben we gelukkig nog niet ontvangen! Maar het is wel handig als je je even aanmeld.

Intekenlijsten liggen in de hal – of per email naar:

scriba@sow-kudelstaart.nl

 

Pastoraat

In de periode van vacant zijn komt de berichtgeving rondom zieken, en andere situaties waarin wij als gemeente een rol kunnen spelen wat minder gemakkelijk boven tafel dan wanneer er wel een vaste predikant is.

Daarom wordt u allen gevraagd om, als er situaties zijn die voor het

gemeente-zijn en de ondersteuning van elkaar van belang zijn, contact op te nemen met uw pastorale coördinator, of degenen die het pastoraat in uw wijk of straat invult. Hieronder de 4 pastorale coördinatoren:

-Wijk Noord: Ruud Pattiapon, tel.: 06-52677967

-Wijk Oost: Gerard Heijnen, tel.; 366998

-Wijk Zuid: Anneke Sikkema, tel.: 341425

-Wijk West: Margreet van Tol, tel.: 327398

Of u kunt zich wenden tot het scribaat: Marja Smit en Aveline Maat,

via scriba@sow-kudelstaart.nl