U bent hier

Kerkblad voor zondag 8 juli 2018

Door scribent op 2 juli 2018 11:58

Rondom de diensten

Afgelopen zondag 1 juli ging mevrouw drs. A.A. Geudeke uit Wilnis bij ons voor. We lazen Matteus 6: 19-21 en 25-34. Kon u niet in de dienst aanwezig zijn, lees dan dit prachtige hoopgevende bijbelgedeelte eens door. 

Aanstaande zondag 8 juli hoopt dominee Hans van Dalen weer bij ons voor te gaan. We hopen u allen weer te ontmoeten.

 

 

Commissie gevormd voor Beleidsplan 2019-2023

Met grote vreugde en dankbaarheid kan de kerkenraad melden dat er een commissie is gevormd om het nieuwe beleidsplan 2019-2023 voor onze gemeente op te stellen. Het huidige beleidsplan loopt af na het komende winterseizoen. De leden voor deze te starten beleidscommissie zijn: Janna Adema, Kees de Bondt, Hans van Dalen, Janet Donker, Koos Koelewijn, Jaap Overbeek en Eline ten Wolde.

Is goed te constateren dat we deze groep hebben kunnen vormen van jong tot oud en vanuit alle geledingen uit ons gemeente. Dit tekent de verbondenheid in onze gemeente in Christus. Samen zijn op Weg ……

Het nieuwe plan willen we in concept behandelen in mei 2019 op de gemeenteavond en de gemeente dan horen. Op zaterdag 16 november a.s. houden we van 10.00-17.00 uur een bezinningsdag als kerkenraad en zullen we ook samen met deze leden van de beleidscommissie, hierbij aanwezig, een startschot geven voor het opstellen van het nieuwe beleidsplan. Het nieuwe plan zal zich weer kenmerken als een visie beleidsplan dat we herhaaldelijk behandelen en verdiepen per onderwerp in de grote kerkenraad tot 2023.

Wim Poortvliet, voorzitter kerkenraad

 

Nieuws uit de boekenhoek

Graag uw aandacht voor het volgende:

Op zondag 8 juli zal mevr. Joke Slager-van den Beukel bij ons aanwezig zijn (in de ontmoetingsruimte na de dienst) met een platenbijbel, door haar zelf samengesteld. Hieronder een stukje waarin zij zichzelf voorstelt, en wat schrijft over het ontstaan en de inhoud van deze Bijbel. Bent u geïnteresseerd  na het lezen van onderstaand stukje, loop dan zeker even bij haar langs.

 

Mijn naam is Joke Slager-van den Beukel ( 1943 ).

Ik woon in Ouderkerk aan de Amstel, ben lid van de Protestantse kerk, alhier. Amstelkerk. Heb veel in onze kerk gedaan, voor jeugd en andere zaken. Nu de kerken steeds leger worden, wilde ik meer aandacht geven aan een Bijbel, die begrijpelijk is voor " ALLE " leeftijden.

Hier ben ik acht jaar mee bezig geweest. Van ieder onderwerp studie gemaakt en van de Plaat. Alles volgens de Bijbel. De tekst erbij heb ik in eenvoudig Nederlands geschreven. In 2016 is het boek uit gekomen. In vele kerken, scholen, heb ik deze Platenbijbel gepresenteerd.

Het boek begint bij de Schepping en eindigt bij Openbaringen, Nieuwe Hemel, Nieuwe Aarde. Ook een hoofdstuk, over hoe de Bijbel is ontstaan, hoe het Christendom begon, vijf Gelijkenissen, de Zendingsreizen van de Apostel Paulus. Het is een boek om in te lezen, uit vóór te lezen of gewoon lekker door heen te bladeren en de illustraties te bekijken. Met dit boek hoop ik inspiratie te geven aan jong en oud. En hoe wel een groot deel van de verhalen dateert van vóór onze jaartelling, hebben ze niets van hun zeggingskracht verloren. Het zijn verhalen die ons nog steeds aanspreken en richting kunnen geven. Het is een sprekend en levendig boek, dat in geen enkele boekenkast zal misstaan. Het is een echt familieboek geworden, geschreven en geïllustreerd van uit het hart.

De mensen kunnen er door heen bladeren, kijken, bestellen of kopen.

Titel:  DE BIJBEL, een helder verhaal in woord en beeld.

Geschreven en geïllustreerd door Joke Slager-van den Beukel.

Uitgever: het universum.  200 blz. , waarvan 100 in kleur.  Maat 33 - 25 cm.  Prijs : € 39,50.”

 

Beste gemeenteleden,

Wij willen jullie allen ontzettend bedanken voor alle aandacht in de afgelopen weken, in welke vorm dan ook, die wij mochten ontvangen.

Ontelbaar veel kaarten, bossen bloemen, cadeautjes, lieve berichtjes, en zelfs een gekookte maaltijd was niet te veel. Dit alles zowel na de geboorte van Daniël, als daarvoor toen Martine al die weken in het ziekenhuis lag.

Het medeleven heeft ons geraakt en we hebben ons gedragen en gesteund geweten.

Een lieve groet van, Laurens, Martine & Daniël

 

Laatste kerkblad

Maandag 9 juli is de laatste mogelijkheid om kopij in te leveren voor het laatste kerkblad vóór de zomerstop. Na de zomer zal het eerste kerkblad weer verschijnen op 26 augustus. Kopij inleveren uiterlijk op zondag 19 augustus om 19.00 uur.