U bent hier

Kerkblad voor zondag 7 april

Door scribent op 7 april 2019 19:24

Rondom de diensten

Afgelopen zondag ging mw. ds. Marina v.d. Zwaag uit ter Aar bij ons voor. Het was de vijfde zondag in de lijdenstijd en de vierde zondag in de Veertigdagentijd, de tijd van bezinning en toeleven naar Goede Vrijdag en Pasen. Deze zondag draagt de naam Laetare, wat ‘Verheug U’ betekent.

Dit n.a.v. het verhaal uit Lucas 15 van de Verloren zoon. Jezus trekt de vergelijking tussen God en de mensen, de rollen worden omgedraaid.

Een nieuw leven beginnen, ook wij mogen daarna op zoek gaan. Als we groeien in de richting v.d. vader v.d. verloren zoon, en onszelf niet op de eerste plaats zien, is er nieuw leven mogelijk. God zal ons dan in z`n armen sluiten. Het wordt dan feest, want wat dood was komt tot leven en wat verloren was wordt terug gevonden.

Volgende week zondag hoopt mw. ds. H.B.E. v. Galen uit Krommenie bij ons voor te gaan. We hopen dat u er dan ook allemaal weer wilt zijn.

 

Paasmiddag diaconie

Pasen komt met rasse schreden naderbij. Dat betekent dat de traditionele paasbijeenkomst, georganiseerd door de diaconie, ook al heel snel nadert. Deze paasbijeenkomst zal plaatsvinden op D.V. 10 april. a.s. Alle gemeenteleden van 75 jaar en ouder hebben al een aparte uitnodiging gekregen, maar de bijeenkomst is bestemd voor alle gemeenteleden. U bent dus allemaal van harte uitgenodigd, ook al hebt u geen eigen uitnodiging in de bus gekregen.

Aan deze paasbijeenkomst wordt medewerking verleend door ds. Ruurd van der Weg uit Uithoorn. Ruud Kooning zal het orgelspel verzorgen. Op veler verzoek zal Piet Adema zijn zang weer ten gehore brengen. Rieneke de Bondt zal een paasverhaal verzorgen. Na het formele gedeelte is er informele ontspanning met een drankje. Het geheel wordt afgesloten met een broodmaaltijd. De aanvang is om 15.00 uur en de afsluiting om (ca. 19.00 uur). Toegang is gratis. Wel wordt u gevraagd u op uiterlijk 3 april a.s. op te geven bij één van de diakenen.

Uw diaconie

 

Uit de Boekenhoek

Afgelopen zondag was Reinier van den Berg bij ons te gast om ons meer te vertellen over ‘het klimaat op hol’.   Een mooi maar ook serieus onderwerp. In de boekenhoek ligt een boek van zijn hand over het weer met bijzondere foto’s van de Nederlandse natuur. Reinier neemt ons mee in het ritme van de seizoenen. Alle facetten van het weer worden belicht: van hagel tot oogst en van onweer tot wolken. Ook een duurzame levensstijl komt aan bod, want de schepping is het waard om goed voor te zorgen. De foto’s zijn gemaakt door natuurfotograaf Teun Veldman. 

Het boek, met de titel ‘Weergenieten’ kost  € 26.00.

 

Passion Kudelstaart

Op vrijdag 19 april a.s. wordt in de RK kerk aan de Kudelstaartseweg de ‘Passion’  uitgevoerd. Er zijn twee voorstellingen: de eerste is ’s middags om 16.30 uur (kerk open om 16.00 uur) en de tweede is om 19.30 uur (kerk open om 19.00 uur). De entree bedraagt € 3,-- voor kinderen tot en met 12 jaar, voor alle anderen is de entreeprijs € 6,-- Dat is inclusief een consumptie. Kaarten zijn te koop bij het secretariaat van de (katholieke) pastorie en bij Gall & Gall op het winkelcentrum. Na de uitvoering is er gelegenheid om bloemen bij het kruis neer te leggen. Als u er heen wilt moet u wel haast maken: de kaartjes voor de avond-editie zijn inmiddels uitverkocht….

 

 

40 dagen collecte Kerk in actie

Aanstaande zondag is de deurcollecte voor Kerk in actie:

Rwanda 25 jaar na de genocide, zij schrijven hier het volgende over:

In 2019 is het 25 jaar geleden dat één miljoen Rwandezen werden afgeslacht door hun buren. De jongvolwassen Rose ​Mukankaka overleefde de genocide, maar verloor haar ouders, broers en zussen. Ze besloot dat ze God wilde dienen door weeskinderen op te vangen en onder te brengen in pleeggezinnen. Zo ontstond ​Mwana Ukundwa, ‘geliefd kind’. In de afgelopen 25 jaar is het werk veranderd. Tegenwoordig ondersteunt de organisatie kinderen die hun ouders aan hiv-aids hebben verloren, of zelf besmet zijn. Zij krijgen medicijnen, schooluniformen en leren om te gaan met hun ziekte. Ook alleenstaande moeders die besmet zijn, worden ondersteund in de zorg voor zichzelf en hun gezin. Maakt u dit werk mede mogelijk? Geef aan de collecte of maak uw bijdrage over via NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. collecte 40dagentijd.

Meer informatie: www.kerkinactie.nl/veertigdagentijd

Bestel gratis het boek ​Mensen van hoop. Christenen in Rwanda

​via ​www.kerkinactie.nl/mensenvanhoop​. 

Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken?  Hartelijk dank!

 

Hiermee willen we U hartelijk bedanken voor de bloemen, bezoekjes, telefoontjes en kaarten in verband met de operatie aan mijn rug. Het geeft ons een warm gevoel.

Lieve groet, Tini de Jong

 

Heel hartelijk dank voor de vele mooie kaarten, de ‘warme’ woorden, de prachtige bloemen en de bezoekjes die ik afgelopen week mocht ontvangen. Het heeft me goed gedaan. Het gaat voorspoedig met revalideren. Over enige tijd hoop ik weer naar de diensten te kunnen komen.
Hartelijke groet, Jan Creemer.