U bent hier

Kerkblad voor zondag 5 november 2017

Door scribent op 30 oktober 2017 08:38

Rondom de diensten

Afgelopen zondag ging ds. J. van Dalen bij ons voor. In deze dienst werd Martine Sikkema bevestigd als jeugdouderling. Het thema van de verkondiging was ´Wonder boven wonder´.

Ook stonden we stil bij het feit dat we deze week de reformatie herdenken. Op 31 oktober 1517 bevestigde Maarten Luther zijn 95 stellingen tegen de aflaat op de slotkapel in Wittenberg.

Aflaat betekent vergeving. Je schuld wordt vergeven. Luther maakt duidelijk dat je vergeving niet kunt kopen, je hoeft er niets voor  te doen. Maar je mag het ontvangen. Gratis. Uit genade, uit Gods hand. En je mag het een ander vertellen. Genade verkondigen. Het wonder van vergeving ook aan anderen doorgeven. Zonder er iets aan te verdienen. Uit liefde, uit pure vriendschap. Wij leven allen van het wonder van Gods vergeving.

Dat wonder boven wonder is de wereld nog niet uit.

 Aanstaande zondag zal ds. ds. M. J. Zandbergen uit Waddinxveen bij ons voor gaan, we hopen op uw aanwezigheid.

 Kindernevendienst XL

Op zondag 5 november is er weer een kindernevendienst XL voor alle kinderen van de basisschool.

Het thema is “David en Goliath”.

 

Gemeentenieuws

Om privacy-redenen wordt het persoonlijk gemeentenieuws niet op de website geplaatst.

 

Er hebben ons verder de afgelopen week geen berichten bereikt dat er gemeenteleden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Natuurlijk zijn er wel mensen die ziek zijn en ook mensen die zorgen hebben om geliefden of die leven met zorgen om hun eigen gezondheid.

We bidden voor alle zieken en voor mensen die het anderszins moeilijk hebben, dat zij het vertrouwen op onze Heer mogen behouden en dat Hij hen zal dragen in Zijn liefde.

Enkele woorden namens de kerkenraad en gemeente

Zondag 31 oktober is er 1 nieuwe ambtsdrager bevestigd in het ambt van Jeugdouderling Martine Sikkema.

Martine blijft ook taken vervullen als Jeugd pastorale medewerker, wat ze tot nu toe al was.

Verheugd zijn we dat er weer twee Jeugdouderlingen zijn die de kar trekken in onze gemeente voor alle jeugdactiviteiten.

Je komt in een goed lopende organisatie van onze gemeente. Een warm bad met aandacht en ruimte voor elkaar. Zal best wennen zijn, maar je wordt ervan verrijkt.

De kerkenraad bestaat sinds vandaag uit 29 ambtsdragers, hetgeen uniek in onze historie nu bijna 39 jaar na de eerste dienst In het Dorpshuis.

Nooit eerder was het aantal zo hoog en de verwachting is dat dit eenmalig is door tijdelijke omstandigheden. 

Het is bijzonder dat we het werk in de kerkenraad als dienaren van Gods wijngaard goed kunnen continueren. Een kerkenraad van 29 ambtsdragers en een fulltime predikant, daarvoor mogen we dankbaar zijn en God eren.

Ik hoop en verwacht dat je snel thuis voelt in deze nieuwe rol die je gaat vervullen.

Namens de kerkenraad en gemeente is er aan Martine een boeket overhandigd.

Wim Poortvliet, voorzitter kerkenraad

 Agenda:

  • Donderdag 2 november: Seminar Vriendelijkheid en dienstbaarheid aanleren, 20.00 uur in de Spil
  • Donderdag 2 november: Jongerengespreksgroep de ´Afdwalers´,
  • 20.00 uur
  • Vrijdag 3 november: CatJids, 19.30 uur in de Jids
  • Zondag 5 november: Jongerengespreksgroep (voor jongen plm. 17-25 jaar), 16.00 uur in de Jids

 

Vriendelijkheid en dienstbaarheid aanleren

De Commissie Vorming & Toerusting organiseert op donderdagavond 2 november 2017 om 20.00 uur, in samenwerking met de Stichting Gezinsfundament, een seminar. De avond zal gaan over hoe je kinderen een vriendelijke en dienstbare houding aan kunt leren.

Meer informatie op de website: www.sow-kudelstaart.nl

 

Kerstmusical

It giet oan, zeggen ze in Friesland. Of te wel…… het gaat door. Er zijn gelukkig genoeg toneelspelers voor de kerstmusical. Heel fijn dat er gehoor gegeven is aan de oproep in de nieuwsbrief.

We gaan de rollen verdelen en starten dan op zondag 12 november na de kerkdienst met de eerste toneelrepetitie. 

Voor het koor kunnen mensen, jong en oud, zich nog aanmelden bij Martine Sikkema of via de mail jeugdraad@sow-kudelstaart.nl

De eerste koorrepetitie is op zondag 19 november, na de kerkdienst.

We gaan er met elkaar een mooie musical van maken die zeker

‘De moeite waard’ is.

 

Nieuws uit de boekenhoek!

In navolging op de dienst van afgelopen zondagavond over Luther en 500 jaar Reformatie, willen wij u erop attenderen dat ook in de boekenhoek enkele artikelen, voor zowel jong als oud, hierover te vinden zijn. Mocht u interesse hebben in een ander specifiek boek hieromtrent, dan horen wij het graag, zodat wij het kunnen bestellen voor u.

 Op weg naar de decembermaand en de feestdagen, hebben wij de boekenkasten weer aangepast en de kerstartikelen en artikelen voor 2018 ingeruimd. Alle andere artikelen zijn daardoor weer wat verplaatst, maar schroom niet om het één en ander eens te komen bekijken, zeker als u dit nog niet eerder hebt gedaan. Misschien ligt er toch wel iets voor u bij wat u interesseert en graag wilt hebben. Geen geld bij u, geen probleem voor ons: we noteren naam en bedrag in ons boek en u kunt het een andere keer betalen, of overmaken. Dat hoeft u dus niet te weerhouden iets bij ons te kopen.

Wilt u een specifiek dagboekje voor 2018 (jaar gebonden). Laat het ons weten, dan bestellen we het voor u. De dag in dag uit dagboekjes liggen wel in de boekenhoek. En uiteraard de niet jaar gebonden dagboeken.

Iedereen die al een dagboek of blockalender heeft besteld, kan het vanaf zondag ophalen bij de boekenhoek!

Cadeaus kunnen in élk gewenst cadeaupapier worden ingepakt. U ziet, we zijn van alle gemakken voorzien en zijn u graag van dienst.

 Tot ziens bij de boekenhoek!

Gerda, Joke, Helma, Theresia, Anneke en Gusta.

 

 

De afgelopen jaren zijn voor ons niet gemakkelijk geweest.

In al die jaren hebben wij heel erg veel steun ontvangen vanuit de gemeente. Hierbij wil ik dan ook iedereen heel erg bedanken voor het warme medeleven en de kaarten, telefoontjes en bloemen die ik heb mogen ontvangen na het overlijden van Jaap.
Allen bedankt!

Matje Benschop