U bent hier

Kerkblad voor zondag 30 september 2018

Door scribent op 28 september 2018 10:07

Rondom de diensten

Afgelopen zondag 23 september ging mevrouw drs. A.A. Geudeke uit Wilnis bij ons voor. We lazen onder andere Jacobus 3: 1-18, een prachtig bijbelgedeelte en zeer de moeite waard om deze week nog eens rustig door te lezen.

Jacobus spreekt hier over de macht van de tong. Een klein lichaamsdeel wat een enorme macht heeft. Je kan er “een goed gesprek mee voeren” maar ook enorme schade mee aanrichten. Een luisterend oor en een geopend hart voor de ander…..niet praten over jezelf maar luisteren…. dat geeft een goed gesprek!

 Aanstaande zondag 30 september hoopt dominee Hans van Dalen weer bij ons voor te gaan. We vieren dan met elkaar het Heilig Avondmaal en hopen u allen daar te ontmoeten.

 

Gebedskring

Iedere dinsdagavond om 19.00 uur komen gemeenteleden bij elkaar in De Spil om voor onze gemeente, ons land en de wereld te bidden. Iedereen die het fijn vindt om samen God te danken voor wie Hij is en te bidden voor datgene wat op ons hart ligt, is van harte welkom. Twijfel je nog, kom dan gewoon een keer langs. Ook gebedspunten kunnen worden ingebracht. We sluiten af om uiterlijk 20.00 uur. Kom je ook? Voor contact kun je bellen: 0297-320465 (Carla van Oostveen)

Huiskring 2

We gaan verder met het boekje ‘de hoop, die in ons leeft’ .  Hoe we Jezus kunnen volgen in het leven van alledag, naar de eerste brief van Petrus. Het volgende onderwerp is: christen zijn in je betaald of onbetaald werk. Gespreksvragen  zijn aanwezig. 
Iedereen is welkom op woensdag 26 september bij fam. Heil, St. Janstraat 13. ( tel. 0297-322859) Inloop 19.45 uur, einde 22.00 uur. Frequentie van de avonden is  èèn  keer in de drie weken.

Nieuws uit de boekenhoek

De boekenkasten zijn weer gevuld!

Zoals in een vorig bericht al gemeld zijn er vele artikelen afgeprijsd.

Maar intussen zijn de boekenkasten ook aangevuld met nieuwe boeken op allerlei gebied. Bijv. Een boek van ds. De Jong; een boek over Martin Luther King; Weerman Reinier van den Berg, maar uiteraard ook (nieuwe) romans, gedichtenbundels met vele mooie teksten en gedichten, of voor rouwverwerking. Zoekt u een dvd of cd, ook dat zit beperkt in het assortiment, maar zeker de moeite waard.

Voor de kinderen staat er natuurlijk ook het een en ander aan boeken, cd’s, dvd’s. Voor kleine kinderen en geboorte van baby’s vindt u ook verschillende Bijbels, boekjes of speelartikelen.

Met 2019 in het vooruitzicht zijn er ook weer de bekende dag in dag uit dagboekjes verkrijgbaar, evt. ook in grootlettereditie of als blockalender.

Zoekt u een ander dagboekje (wel of niet jaar gebonden), we hebben een aanbod van verschillende exemplaren. Zo ook agenda’s of kalendertjes.

Ligt er toch niet wat u zoekt, maar wilt u iets bestellen, dat kan natuurlijk ook altijd. Dan horen we het graag. We staan er voor u en jou.

Het boekenteam:

Gerda, Helma, Joke, Anneke, Theresia en Gusta

Inloopochtend in de Spil

Woensdag,  3 oktober  a.s. is er weer inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil. Vanaf 10.00-11.30 uur is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken, een praatje met elkaar te maken, en voor wie wil met elkaar kaarten te schrijven voor zieken, ouderen enz. 

De boekenhoek zal deze ochtend ook geopend zijn.

Voor vragen en/of contact: bel 0297-345168.

De gastvrouwen deze ochtend zijn Hilly de Kuiper en Gusta Groenendijk.

Graag tot ziens in de Spil.

 

Agenda:

-28 september: de eerste Catjidsavond (uitgesteld van vorige week) met patat en film. Alle jongeren tussen 13 en 17 jaar van harte welkom.

-4 oktober: jongerengespreksgroep “De Afdwalers” bij Martine. Nieuwe deelnemers (tussen 20 en plm. 40 jaar): van harte welkom. Neem even contact op met ds. Van Dalen (predikant@pgkudelstaart.nl)

 

SpilPLUSavond op 7 oktober

Zondagavond 7 oktober 2018 om 19.00 uur :met als thema: ‘Voltooid leven – vragen rondom het levenseinde’. Onder leiding van onze plaatselijke huisarts dr. E. Coster willen we de maatschappelijke discussie rondom dit onderwerp bespreken in het licht van de Bijbel.

 

Concert Song of Joy op 14 oktober

Zondag 14 oktober om 15.00 uur geeft het koor Song of Joy een herfstconcert in de Dorpskerk van Leimuiden. Medewerking verleent het mannenkwartet Men2B. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van het koor of bij Marskramer in Kudelstaart.