U bent hier

Kerkblad voor zondag 3 maart 2019

Door scribent op 2 maart 2019 20:27

Afgelopen zondag ging ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar bij ons voor. De preek ging over Paulus, die bij de kust van Klein-Azië (Turkije) een stem hoort die hem roept: “Kom over en help!”. De stem komt van achter de horizon, veel verder dan dat je het water nog kan zien glinsteren, helemaal aan de overkant van de zee, helemaal vanuit Griekenland. Paulus luistert naar die stem en vertrekt met een bootje naar Europa. Als Paulus na een gevaarlijke reis aankomt dan staan er geen grote drommen mensen te wachten op de kade, maar ergens buiten de stadpoort vindt Paulus een paar vrouwen, waaronder Lydia, de purperverkoopster, zij opent haar hart en wordt gedoopt. Hiermee is Lydia de eerste gelovige in Europa en van hieruit verspreidt het evangelie zich verder over de hele wereld. Vanuit iets heel nietigs ontstaat iets heel groots. Paulus luisterde naar de stem die hem riep, hij twijfelde niet en ging direct helpen. Deze opdracht hebben wij ook. Vele mensen roepen om hulp en dat zijn niet alleen de vluchtelingen. Ook jonge mensen, die bezwijken onder de druk van perfect moeten zijn, een veel te zware studielast, een veel te volle agenda naast een druk gezin of een veel te volle agenda en dan ’s avonds alleen thuiskomen. Wat een eenzaamheid gaat er schuil achter de mooie plaatjes op Facebook, wat een holle leegte van binnen en al die mensen hebben geen idee waarmee ze deze leegte kunnen vullen. Hun zoektocht gaat door en door en door….maar er is niets te vinden wat deze leegte vult (U2). Zij hunkeren naar liefde en vrede…. En wij, als gelovigen, zijn geroepen om hen te vertellen waar dit te vinden is, wij kunnen hen Gods woorden laten horen en Gods huis laten zien. Laat onze vriendelijkheid bij alle mensen bekend zijn! Zo heeft de kerk toekomst!

    

Afscheid dominee Hans van Dalen

Volgende week zondagochtend, om 10.00 uur, hoopt ds. Hans van Dalen afscheid van ons te nemen. Een bijzondere dienst waarin we afscheid nemen van een bijzondere predikant. Bijna 7 jaar was hij het “vertrouwde” gezicht op de kansel en bracht hij ons, trouw aan Gods Woord, het evangelie. Zelfs na zo lange tijd waren wij onze vertrouwde dominee nog lang niet zat; hij wist ons iedere zondag nog steeds te verassen met zeer aansprekende en actuele preken, waarmee we verrijkt en verfrist de nieuwe week konden ingaan. We gaan dit erg missen. We hopen met elkaar een mooi en warm afscheid te beleven.

 

Bevestigingsdienst

De Protestantse gemeente Nijverdal nodigt u uit voor de bevestigingsdienst van ds. Hans van Dalen die D.V. 17 maart om 10.30 uur zal plaats vinden in Het Centrum, Constantijnstraat 7a te Nijverdal.

Mocht u overwegen hierbij aanwezig te willen zijn, laat dit dan weten via scriba@sow-kudelstaart.nl, zodat we ons aan kunnen melden en eventueel gezamenlijk kunnen rijden.

 

Interview Aalsmeer vandaag

Een interview met ds. van Dalen over zijn vertrek uit Kudelstaart kunt u lezen met de volgende internetlink:
https://www.aalsmeervandaag.nl/nieuws/Mensen/het-afscheid-valt-dit-keer-moeilijker

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die ons de afgelopen maanden hebben verrast met een kaart, een telefoontje of vervoer en een bezoek. Wim is weer thuis en daar gaan we verder met het werken aan het herstel.

Voorlopig is rust nog erg belangrijk. Dus mocht u ons willen bezoeken, graag dan eerst even overleg. Nogmaals onze dank en tot ziens. Met vriendelijke groet, Wim en Leny

Wij willen iedereen bedanken voor de hartverwarmende belangstelling in de vorm van kaarten, bloemen, telefoontjes en bezoekjes die wij als familie mochten ontvangen rondom het overlijden van mijn lieve man, onze trotse vader en opa Henk Heil. Het heeft ons bijzonder gesterkt en getroost dat u zich allen zo betrokken voelde bij dit grote verlies.

Veel liefs, Aletta, kinderen en kleinkinderen

 

Inloopochtend in de Spil!

Woensdag,  6 maart a.s. is er weer inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil. Vanaf 10.00-11.30 uur is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken, een praatje met elkaar te maken, en voor wie wil met elkaar kaarten te schrijven voor zieken, ouderen enz.  De boekenhoek is deze ochtend geopend. Voor vragen en/of co: bel 0297-345168.

De gastvrouwen deze ochtend zijn Hilly de Kuiper en Gusta Groenendijk.

Graag tot ziens in de Spil.

 

 

The Passion

De Rooms katholieke kerk wil dit jaar voor het eerst The Passion uitvoeren in een eenvoudige vorm met een gelegenheidskoor o.l.v. Fleur Buskermolen. Lijkt het u iets, lekker meezingen in een gelegenheidskoor? De data v.d. repetitieavonden zijn: 7, 14, 21, 28 maart en 4 en 11 april. U mag èèn repetitieavond missen. De generale repetitie zal zijn op 17 april. De uitvoering is op Goede Vrijdag 19 april om 19.30 uur in de RK-kerk. U kunt zich aanmelden bij: Garry Scholte, email: garry@scholte-orchideeen.nl