U bent hier

Kerkblad voor zondag 3 februari 2019

Door scribent op 28 januari 2019 22:16

Rondom de diensten

Afgelopen zondag werd in een oecumenische dienst de Heilige Doop bediend aan Norah Zwartendijk en aan Wendy Ramp. De dienst werd extra feestelijk door de medewerking van het koor Cum Ecclesia.

De tekst voor de prediking was Johannes 8:12, waar staat “Jezus zei: Ik ben het licht der wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft”. Dominee van Dalen ging voor in de dienst en hij vertelde ons, dat hij niet houdt van de winter, dat hij een ‘koukleum’ is en dat hij niet van de lange donkere wintermaanden houdt. Hij weet niet hoe dat met de rest van de aanwezigen is, maar…..bijna niemand houdt van het donker toch? Gelukkig maar dat we tegenwoordig middelen hebben om de duisternis te verdrijven, we hebben allerlei lichten en lichtjes, waarmee we voor sfeer en gezelligheid kunnen zorgen. Jezus zegt in de tekst, dat Hij hét Licht der wereld is. Niet zomaar een lichtje voor erbij, naast al onze andere lichten, alleen maar om het nog wat gezelliger te maken. Nee, Hij zegt heel beslist: “Ik ben hét Licht!” Zonder Hem zit je compleet in de duisternis, hoeveel andere lichten je ook hebt. Jezus is dus niet een licht om zo nu en dan eens even aan te steken, Hij is geen licht onder de lichten. Hij is hét licht om achteraan te gaan, om te volgen. Híj is het Licht dat leven geeft, Híj is je toekomst, het duister voorbij.

 

Aanstaande zondag hopen dominee Jenne Minnema en Christian Verwoerd namens de Stichting Red een Kind een ZWO-themadienst te verzorgen. Jenne Minnema studeerde HBO-theologie en werkt als jeugdwerkadviseur bij het CGJO. Hij gaat daarnaast geregeld voor in kerkdiensten bij zijn gemeente: de CGK in Zwolle. De muziek in deze themadienst wordt verzorgd door Christian Verwoerd. Hij omschrijft zichzelf als liedjesschrijver, zanger en muzikant. Het is zijn passie om door middel van liedjes te mogen vertellen over God en Zijn Koninkrijk. We hopen u allen weer te mogen ontmoeten in deze bijzondere dienst.

 

 

 

SPILPLUS POP-dienst

 FIND MY WAY HOME

10 februari 2019 19.00 uur De Spil Kudelstaart

 Op zondag 10 februari om 19.00 uur hopen we in De Spil weer een ‘top 2000’-kerkdienst te houden. In zo’n dienst zingen we niet de traditionele kerkliederen. We luisteren naar pop- en rockmuziek uit de rijke historie die begon met ‘de sixties’. Er is intussen een afwisselende playlist samengesteld door een voorbereidingsgroep van een bont gezelschap muziekfanaten. Bob Dylan, Steve Winwood, Van Morrison, Wende Snijders, Stef Bos, U2, Lenny Kravitz en nog meer prominente artiesten gaan we beluisteren.

Meezingen mag natuurlijk ook. Graag zelfs, want dat zijn we in de kerk gewend.

Het thema is ‘Find my way home’. Uiteindelijk draait het daar toch om in het leven: dat je ergens ‘thuis’ bent en uiteindelijk ook ‘thuis’ komt.

Ds. Hans van Dalen en de voorbereidingsgroep zullen het programma aan elkaar praten met gedichten, gebeden en lezingen. Zo ontstaat een bijzondere kerkdienst die hopelijk veel mensen zal aanspreken.

Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Zoals in de kerk gebruikelijk is een bijdrage voor de collecte vrijwillig. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om elkaar, onder het genot van een drankje, te ontmoeten.

 

Inloopochtend in de Spil!

Woensdag,6 februari a.s. is er weer inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil. Vanaf 10.00-11.30 uur is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken, een praatje met elkaar te maken, en voor wie wil met elkaar kaarten te schrijven voor zieken, ouderen enz. 

De boekenhoek is deze ochtend geopend.

Voor vragen en/of contact: bel 0297-345168.

De gastvrouwen deze ochtend zijn Anneke Sikkema en Wil Sangers.

Fred is 3 januari jarig geweest en wil deze morgen graag trakteren.

Graag tot ziens in de Spil.

 

Zegenbede bij de doop

Ik wens je twee stevige voeten

om door het leven te gaan. 

Ik wens je twee stevige handen

om anderen bij te staan. 
Ik wens je een mond om te lachen

met vrienden die vrolijk zijn, 
Maar ook om mensen te troosten

bij tegenspoed en pijn. 
Ik wens je twee heldere ogen

om te zien wat kwaad is of goed, 
Dan zul je altijd weten de weg

die je volgen moet. 
Ik wens je een liefdevol hart toe,

een hart dat mensen bemint, 
Maar bovenal heb je Gods zegen,

Word maar heel gelukkig, lief kind!