U bent hier

Kerkblad voor zondag 22 september 2019

Door scribent op 16 september 2019 08:43

Rondom de diensten

Afgelopen zondag werd de Heilige Doop bediend aan Boaz Poesiat. Het was een feestelijke dienst, waarin meerdere gezins- en familieleden een eigen inbreng hadden. De grootste rol was weggelegd voor opa ds. Rob Poesiat, die de voorganger in deze dienst was en ook de Heilige Doop bediende aan zijn kleinzoon. De prediking ging over Lucas 15: 1-10. Hier gaat het over de bekende gelijkenissen van het verloren schaap en van de verloren penning.

In de eerste tekst staat dat al de tollenaars en zondaars plachten tot Hem (Jezus) te komen. In de Statenvertaling staat: “Al de tollenaars en zondaars naderden tot Hem, om Hem te horen.” Dit is eigenlijk een veel betere vertaling dan “plachten tot Hem te komen.” De goede boodschap komt in die uitleg veel beter naar voren, namelijk Jezus zoekt wat verloren is. Als je ooit afdwaalt of kwijtraakt, dan gaat Jezus naar je op zoek. En als je dan weer gevonden bent dan is er grote blijdschap in de hemel! Jezus was op zoek naar deze tollenaars en zondaars, Hij trekt ze naar zich toe, zoals een magneet ijzererts aantrekt. Daarom naderden zij Jezus, ze werden naar Hem toegetrokken door Zijn liefde.

Als gemeente werden wij allen opgeroepen om actief op zoek te gaan naar “alles wat verloren” is. We moeten niet gaan zitten afwachten, maar de goede boodschap van Jezus’ liefde aan iedereen laten horen!

Volgende week zondag 22 september zal de startdienst gehouden worden. In deze dienst zal pastor M. Walburg uit Alphen aan den Rijn voorgaan. Ook deze dienst belooft weer een feestelijke dienst te worden. We hopen op een grote opkomst.

 

Kindernevendienst XL

Voor de kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool is er Kindernevendienst XL.

Nodig vriendjes en vriendinnetjes en nichtjes en neefjes uit!

 

Start Rock Solid
Op zondag 22 september gaat Rock Solid weer van start. Jongens en meiden van groep 8 en de 1ste zijn welkom van 19.00 tot 20.30 uur.

 

Beach-volleybal toernooi 9 november

Als samen-op-weg gemeente zijn we ook dit jaar weer door de Dorpskerk en Crosspoint-kerk uitgenodigd voor het jaarlijkse interkerkelijke beach-volleybal toernooi.

Dit zal 9 november a.s. plaatsvinden in The Beach.

18.30-18.40 uur : verzamelen spelers en toeschouwers        
18.45 uur: welkom en uitleg
18.50 uur : omkleden
19.00 uur : start beachvolleybaltoernooi.
22.00 uur : prijsuitreiking en borrelgarnituur.
22.00 uur : douchen / ‘blijven hangen’ voor de liefhebbers

Deelnemen mag vanaf 14 jaar en per team minimaal 5 en maximaal 8 spelers waarvan er altijd 1 vrouw in het veld moet staan.
We spelen in witte shirts en mogen 2 teams inschrijven. Dus er is plek genoeg maar vol is vol.

Afhankelijk van aantal teams kost het 6 a 7 euro p.p.

Toeschouwers hebben uiteraard gratis entree en zijn van harte welkom om ons aan te moedigen of onze broeders en zusters uit andere gemeente op een ontspannen manier te spreken.

De inschrijving sluit op 28 september.

Ik, Ronald, hoor dan ook graag snel wie er mee doet.

(ronald.sangers@sow-kudelstaart.nl - 0624976486).

 

Nieuws uit de boekenhoek!

Zoals al eerder aangegeven, zijn er vele boeken in de uitverkoop bij ons. Er is al het nodige verkocht maar we hopen natuurlijk dat naast de vaste bezoekers/kopers van/bij de boekenhoek ook ándere gemeenteleden komen kijken en kopen. We staan er tenslotte voor u allemaal!

Daar er nu ook weer nieuwe boeken aan de verzameling zijn toegevoegd, zoals o.a. bijv. het nieuwste boek van Henk Binnendijk, gedichtenbundels of bemoedigingsboekjes enz., is de kast heringedeeld, en zijn de voor u weer vertrouwde genres apart aangegeven.

U vindt sowieso nog één plank volledig met afgeprijsde boeken in de kast en daarnaast treft u soms een “meevallertje” aan bij de verschillende genres. Dus doe er uw voordeel mee en profiteer hiervan. Zeker als u iets voor een cadeautje wilt hebben of anders uiteraard. Inpakken zoals u weet, behoort ook tot de mogelijkheden.

Tevens hebben we al weer agenda’s en dagboekjes (waaronder dag in dag uit) voor 2020 liggen. Wilt u voor volgend jaar een ander boekje, of agenda, laat het ons weten, dan bestellen we het voor u!

Genoeg redenen om ons niet direct voorbij te lopen, maar ook eens bij ons lángs te lopen. Heel graag zelfs. We zijn er iedere zondag ná de kerkdienst, op enige uitzonderingen na, zoals bijv. de Oecumenische Dienst, als deze in de katholieke kerk St. Jan Geboorte wordt gehouden. Maandelijks bij de inloopochtenden op de 1e woensdag is de boekenhoek ook geopend. Ook dáár bent u van harte welkom en kunt u gelijk een kopje koffie of thee meedrinken. Graag tot ziens.

 

Pastoraat

In de periode van vacant zijn komt de berichtgeving rondom zieken, en andere situaties waarin wij als gemeente een rol kunnen spelen wat minder gemakkelijk boven tafel dan wanneer er wel een vaste predikant is. Daarom wordt u allen gevraagd om, als er situaties zijn die voor het gemeente-zijn en de ondersteuning van elkaar van belang zijn, contact op te nemen met één van de coördinatoren.

Hieronder de 4 pastorale coördinatoren:

Ruud Pattiapon, tel.: 06-52677967

Gerard Heijnen, tel.; 366998

Anneke Sikkema, tel.: 341425

Margreet van Tol, tel.: 327398

Of u kunt zich wenden tot het scribaat:

Marja Smit en Aveline Maat,

via scriba@sow-kudelstaart.nl