U bent hier

Kerkblad voor zondag 22 april 2018

Door scribent op 22 april 2018 21:30

Rondom de diensten

Afgelopen zondag ging ds. Hans van Dalen bij ons voor. Het thema van de verkondiging was: ‘Broederliefde’ en mochten we net zoals de kinderen het verhaal van Kaïn en Abel horen.

Aanstaande zondag zal mevr. M.A. van Gaalen-v. Veen uit Ilpendam bij ons voorgaan, we hopen u weer te mogen begroeten.

 

Inloopochtend in de Spil

Woensdag,  2 mei a.s. is er weer inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil. Vanaf 10.00-11.30 uur is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken, een praatje met elkaar te maken, en voor wie wil met elkaar kaarten te schrijven voor zieken, ouderen enz.   Gusta trakteert deze morgen.

De boekenhoek zal deze ochtend ook geopend zijn.

Voor vragen en/of contact: bel 0297-345168.

De gastvrouwen deze ochtend zijn Hillie de Kuiper en Gusta Groenendijk.

Graag tot ziens in de Spil.

 

Het Vakantiebureau is er voor iedereen.

Als diaconie willen wij het volgende onder de aandacht brengen, dat  mensen, die bijna nooit op vakantiegaan,  een gezinsvakantie kunnen aanvragen. Deze worden verzorgd door het RCN, die in 2018 70 heerlijke vakantieweken in 7 accommodaties in Nederland voor u reserveren .Opnieuw stelt  het RCN in samenwerking met Hetvakantiebureau.nl  ongeveer 100 bungalowvakanties beschikbaar tegen een gereduceerd tarief van € 75,00 (week) of  € 35,00  (weekend) . De diaconie zal deze kosten voor haar rekening nemen , indien uw aanvraag gehonoreerd wordt.

RCN stelt  deze bungalows ter beschikking voor gezinnen in de bijstand, die anders geen mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan. Bij beschikbaarheid zijn deze vakanties het gehele jaar mogelijk op alle RCN-vakantieparken in Nederland. Aanmelden kan vanaf 1 februari 2018 via de wijk coördinator of de diaconie. Voor de verdere voorwaarden kijkt u op www.hetvakantiebureau.nl ( vanaf 1 februari 2018 )

Ook zijn er vakanties voor eenoudergezinnen, die in samenwerking met Ycamps worden georganiseerd. Deze vakanties zijn speciaal ontwikkeld, zodat de ouder zich heerlijk kan ontspannen en even weg is uit de sleur van alledag. Voor de kinderen is er dagelijks een gevarieerd programma, georganiseerd door speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers, met veel uitdagingen binnen een veilige omgeving. Tijdens deze vakanties zijn de maaltijden inclusief .Mochten de kosten een bezwaar zijn, kan men onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming aanvragen vanuit het Vakantiefonds.

Heeft u interesse als eenoudergezin kijk dan op www.ycampseenoudervakanties.nl

Verder zijn er ook vakanties met aandacht voor senioren in de diverse accommodaties. Het gaat hier om senioren:

-die nog volledig zelfstandig zijn en misschien af en toe lichte zorg nodig hebben.

-die volledig afhankelijk van zorg door een lichamelijke beperking of aandoening

-die een lichte verstandelijke beperking hebben, toch nog binnenshuis mobiel zijn, maar bij activiteiten begeleiding nodig hebben of hulp bij medicatie

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot www.hetvakantiebureau.nl of vraag uw reserveringsformulier aan per telefoon 0318-486610 of via de mail info@hetvakantiebureau.nl of u downloadt het formulier via www.hetvakantiebureau.nl

Het compleet  ingevulde reserveringsformulier stuurt u naar:

Hetvakantiebureau.nl

Postbus 6

6740 AA Lunteren.

Uw diaconie