U bent hier

Kerkblad voor zondag 21 oktober 2018

Door scribent op 14 oktober 2018 21:30

Rondom de diensten

Afgelopen zondag ging ds. Sleebos uit Bant bij ons voor in een mooie zendingsdienst die mede was georganiseerd door de ZWO-commissie. Ds. Sleebos sprak vanuit een ervaring waarbij hij gedurende 10 jaar als zendeling werkzaam is geweest in Indonesië. Hij ging uitvoerig in op de positie van de zending binnen de taken die een kerk uitvoert. Hij stelde vast dat de zendingsopdracht in de Bijbel een hoge prioriteit heeft – en dit daarom voor iedere kerk heel belangrijk zou moeten zijn.

‘De zendingsopdracht komt van niemand minder dan van God zelf,’  zo zei ds. Sleebos. Hij wees in dit verband op de tekst in Mattheüs  28, waar Jezus tegen zijn leerlingen zegt dat Hem alle macht is gegeven in Hemel en dat de leerlingen dáárom op weg moeten gaan om alle volken tot zijn leerlingen te maken. Het is het meervoudig gebruik van het woord ‘alle’  dat hier die opdracht zo ruim en zo veelomvattend maakt.

 Zending is een kwestie van hoofd, hart en handen, zo stelde ds. Sleebos. Het traditionele beeld van de zendeling is voor veel mensen misschien nog wel dat van die in een tropenpak met dito helm door Afrika reist om Bijbelverhalen te vertellen. Dat beeld past niet bij de zending van nu: de zending van nu legt zich veel meer toe op het ondersteunen van de lokale kerken in het zendingsveld (veelal in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika), bij het uitvoeren van het kerkelijk werk en bij de scholing. Daarbij is zending een kwestie van hoofd, hart en handen. Het hoofd is nodig om rationeel te bepalen wat er dient te gebeuren. Het is een kwestie van het hart om de met het hoofd bepaalde zendingstaak te omarmen en het is een zaak van handen om die uit te voeren. Een taak voor alle kerken, ook voor ons!

 Aanstaande zondag zal de Heilige doop bediend worden aan Daniël

Poesiat, zoon van Laurens Poesiat en Martine Sikkema.

In deze dienst zal worden voor gegaan door, ds. Rob Poesiat en ds. Hans van Dalen.

We hopen op een feestelijke dienst met elkaar, waarin we u weer mogen begroeten.

 

Agenda

-Woensdag 17 oktober: Meidenclub, 18.30-19.30 uur in de Jids

-Woensdag 17 oktober: Huiskring II, 20.00 uur t.h.v. fam. Heil

-Donderdag 18 oktober: Jongerengespreksgroep de Afdwalers,

 20.00 uur bij Tom en Dorien Rinkel

-Vrijdag 19 oktober: Catjids, 19.30 uur in de Jids

 

 

Geslaagde Jeugdkerk XL

De jongeren waren onder de indruk van het verhaal van de Syrische vluchteling Bashar. Een groep van 14 jongeren was af gekomen op de 1e Jeugdkerk XL van dit seizoen.

3 jaar geleden vluchtte Bashar via Libanon, Turkije, met een overvolle rubberboot naar Griekenland en van daar naar Nederland. Hij vroeg en kreeg asiel en kon anderhalf jaar geleden zijn vrouw en 3 kinderen laten overkomen.

Zijn vrouw was er afgelopen zondag ook bij. Nu probeert Bashar en zijn gezin het leven weer op te bouwen met school, werk en kerk. Bashar is lid van de Syrisch orthodoxe kerk.

Jeugdkerk XL lijkt veel op een gewone kerkdienst. Er is een welkom, bijbellezing, gebed, collecte en zegen. En vooral veel filmpjes en muziek van Youtube. Geen preek, maar een gesprek met een gast. Deze keer was dat Bashar Mshalwat.

Volgende keer weer een andere gast. Dat is op 25 november.

Koos Koelewijn

 

GIRLS ONLY!

Ha meiden!

We kunnen gaan aftellen, want de meidenclub gaat bijna weer beginnen.

Wat hebben we afgelopen jaar ook alweer allemaal gedaan? Een hoop gelachen, gelezen uit de Bijbel, spelletjes gedaan, cake gebakken (en thuis opgegeten), een onwijs leuk clubuitje gehad en pizza gegeten. Wat we dit jaar allemaal gaan doen blijft nog even een verrassing, maar leuk wordt het zeker.

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in en we hopen jullie ook.

De eerste clubavond zal zijn op 17 oktober a.s. in de Jids. Om 18:30 u beginnen we en rond 19:30 sluiten we weer af.

Deze avond krijg je ook een informatiebrief mee naar huis waar de data voor de rest van het seizoen in staan.

Hebben jij of je ouders nog vragen of wil je nog wat meer informatie, dan kun je contact opnemen met Martine: martine.sikkema@sow-kudelstaart.nl of 06-45457645.

Natuurlijk mag je ook een vriendinnetje of een klasgenootje meenemen.

Hopelijk tot woensdag de 17e!

Groetjes van, Kitty en Martine

 

Mededeling

In de kleine kerkenraad van 11 oktober jl. is besloten dat we bij het afkondigen van de bloemengroeten, geen adressen meer aflezen, dit i.v.m. de wet op de privacy.

Scribaat.

 

Sterretjes

Sterretjes, sterretjes – kijk mij eens aan

Waar komen jullie zo plotseling vandaan?

Slaap je, als het zonnetje vriendelijk straalt?

Of word je bij avond tevoorschijn gehaald?

‘k Vind je zo prachtig, zo lief en zo klein

Zelf zou ik ook wel een ster willen zijn

Maar als ik dat aan mijn moeder vertel

Wordt ze verdrietig, begrijp je dat wel?

 

Annie Schouten