U bent hier

Kerkblad voor zondag 18 november 2018

Door scribent op 18 november 2018 21:22

Rondom de diensten

Afgelopen zondag ging ds. Hans van Dalen bij ons voor. We voelden ons in deze dienst ook verbonden met Oeganda. Het thema v.d. dienst was: ‘We zijn er bijna…’. Dit n.a.v. Marcus 12: 34a: “Jezus vond dat Hij verstandig had geantwoord en zei tegen hem: U bent niet ver van het koninkrijk van God”. Maar wat bedoelde Jezus hier mee? Het gesprek ging over een bekend onderwerp: Liefde. Het gaat hier in de kerk vaak over, maar niet alleen in de kerk, ook buiten de kerk, ieder mens denkt wel eens na over de liefde. We hebben er allemaal mee te maken. Het maakt niet uit of je arm bent of rijk, blank of zwart, gelovig of ongelovig, Nederlander of Oegandees. Liefde gaat boven alles. Het draait in de wereld niet om macht of welvaart, ieder mensheeft behoefte aan liefde en ieder mens mag lief hebben. Helaas is liefde vaak ver te zoeken, het was afgelopen week 100 jaar geleden dat de 80-jarige oorlog eindigde, 80 jaar geleden dat de Kristallnacht in Duitsland plaats vond, 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel.

Maar toch zijn we dichtbij, we weten wat ons te doen staat. De profeet

Micha zegt: ‘Er is jou, mens gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil. Niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van God’.

Speciaal deze zondag dachten we aan de moeder van Lucille Kazibira, zij overleed een jaar geleden. Zij was in haar dorp een bron van liefde, een steun en toeverlaat voor heel veel mensen. En mochten we horen en zien over het project van haar v.d. school. Het was mede door Lucille en haar familie een mooie en feestelijke dienst met o.a. dans en na de dienst een gezellig samen zijn met Afrikaanse hapjes waar we allemaal van genoten.

 Aanstaande zondag zal ds. R. v.d. Weg uit Uithoorn bij ons voor gaan, u bent allen van harte welkom!

 

Kindernevendienst XL 18 november

Hoi jongens en meisjes,
heb jij ook zo'n zin in weer een kindernevendienst XL??

Zet dan zondag 18 november in je agenda (of die van je ouders). Iedereen van de basisschool is vanaf 9.45 uur welkom in de Jids.

Het thema is; Kun je God zien, voelen, ruiken, proeven en horen?
Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee! Wij hebben er weer heel veel zin in! Tot zondag de 18e!
Groetjes de leiding van de kindernevendienst

 

Mededeling

Op vrijdag 2 november heeft de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Nijverdal besloten om ds. Hans van Dalen voor te dragen voor de vervulling van de predikantsvacature in deze gemeente.

Op DV 26 november zal er in Nijverdal een gemeenteavond worden gehouden, waarin de Nijverdalse gemeenteleden kunnen stemmen over deze voordracht. Dan zal het beroep worden uitgebracht. Daarna heeft ds. van Dalen officieel nog 3 weken de tijd om te beslissen het beroep al dan niet aan te nemen.

Zowel in Kudelstaart als Nijverdal is dit bericht zondag 11 november

bekend gemaakt.

 

Kerstkaartenactie

Ark Mission organiseert kerstkaartenactie voor gevangenen en dak- en thuislozen

Na het succes van de voorgaande jaren organiseert Ark Mission dit najaar voor de tiende keer een grote Kerstkaartenactie. U kunt kerstwensen sturen aan gevangenen in ons land en aan mensen in de maatschappelijke opvang. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat en het Leger des Heils die ervoor zorgen dat de kaarten terecht komen bij respectievelijk gevangenen en dak- en thuislozen.

De opzet van de kerstkaartenactie is eenvoudig: schrijf een bemoedigende tekst op een (kerst)kaart, onderteken alleen met uw voornaam en eventueel uw woonplaats en stuur uw kaart(en) naar Ark Mission Kerstkaartenactie, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC Hilversum. Ark Mission zorgt ervoor dat uw kaarten rond kerst worden uitgedeeld aan gevangenen of mensen in opvangcentra. Tekeningen zijn ook welkom.

De kerstperiode is zowel voor gevangenen als dak- en thuislozen de maatschappelijke opvang een moeilijke periode. Ze merken extra het gemis van de gezelligheid thuis, de eenzaamheid of isolatie komt extra hard op hen af. Daarom is een kaart met een zegenwens een welkom geschenk voor hen. Vorig jaar leverde de actie 15.000 kaarten (en tekeningen) op. Doet u mee?

De kaartenactie ligt in het verlengde van de christelijke Bajesagenda die Ark Mission al 32 jaar financiert voor gevangenen. De agenda voor 2019 verschijnt in een oplage van 32.000 exemplaren, want deze bijzondere agenda gaat dit jaar voor het eerst de grens over en bereikt België. In samenwerking met het Vlaamse justitiepastoraat zal de Bajesagenda ook in gevangenissen in Vlaanderen worden verspreid. In de agenda staan onder andere gedichten en tekeningen van gevangenen, maar ook bijbelteksten, gebeden en uitleg over het christelijk geloof. De pastorale agenda is voor gevangenen van groot belang.

Meer informatie over de kaartenactie en de Bajesagenda vindt u op www.arkmission.nl.

Op de tafel in de hal liggen campagnekaarten voor de actie. U kunt thuis de kaart schrijven en zelf opsturen, maar u kunt ook op 18 en 25 november na de dienst in de ontmoetingshal een kaart schrijven en inleveren bij Joke van Leeuwen of in de doos bij de campagnekaarten stoppen. Wij zorgen dan voor verzending naar Ark Mission.

Namens de missionaire werkgroep, Joke van Leeuwen

 

Bedankt

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor alle lieve kaarten die ik heb mogen ontvangen. Deze kaarten hebben mij veel steun gegeven. Ik heb ondertussen de operatie gehad, een aantal weken bestralingen, en 20x chemotherapie achter de rug. Het is een lange weg geweest vanaf 26 januari. Komende week start ik met de hormoontherapieën voor een aantal jaar, en moet ik de komende maanden herstellen van de chemotherapie. Hopelijk kan ik het nieuwe jaar kanker-vrij beginnen. Ik ben nog even bezig, maar ik heb er vertrouwen in dat ik dit gevecht ga winnen! Dit, dankzij de fantastische medische hulp van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis, alle gebeden, kracht en steun die ik heb mogen ontvangen van familie en vrienden. Dank voor alle bezoekjes, berichtjes en lieve kaarten.

Dank jullie wel. Met vriendelijke groet, Mirjam de Geus