U bent hier

Kerkblad voor zondag 14 april 2019

Door scribent op 7 april 2019 22:27

Rondom de diensten

Afgelopen zondag ging dominee Hetty van Galen bij ons voor. Zij sprak met ons over Lucas 13: 1-9. In dit bijbelgedeelte gaat het over de vraag of God mensen straft met de dood (of ernstige ziekte) omdat iemand slechter is dan een ander. Zij wordt met deze vraag geregeld geconfronteerd vanwege haar werk in de gehandicaptenzorg. “Waarom heeft een echtpaar vier dochters, waarvan er drie een ernstige progressieve ziekte blijken te hebben en inmiddels overleden zijn?” en “Waarom heb ik twee kinderen, waarvan één ernstig lichamelijk gehandicapt is en de ander een zware psychische stoornis heeft?”. Moeilijke vragen waarop Jezus geen ander antwoord heeft dan dat dit níet komt omdat zij schuldiger zijn dan anderen. l wijst Jezus direct terug naar de vragenstellers met de boodschap dat zij zelf tot inkeer moeten komen. Om dit duidelijk te maken vertelt Hij de gelijkenis van de vijgenboom. De eigenaar van een vijgenboom komt tot de conclusie dat de boom al drie jaar geen vruchten geeft en vraagt aan de wijngaardenier om de boom om te hakken. De wijngaardenier vraagt echter om nog één jaar geduld te hebben, zodat hij de boom in dat jaar liefdevol kan verzorgen, in de hoop dat er dan vruchten zullen komen. En zo niet, dan kan hij omgehakt worden.

Jezus vraagt van ons om niet zomaar te oordelen over mensen en situaties, Hij vraagt van ons GEDULD, LIEFDE en HOOP!

En pas als dat allemaal echt niet gaat werken, dan mogen we nuchter zijn….

 Volgende week zondag hoopt dominee Ruurd van der Weg bij ons voor te gaan. Zijn aansprekende boodschap is altijd erg de moeite waard. We hopen u allen weer te ontmoeten.

Op donderdag 18 april is de dienst van Witte Donderdag, we vieren dan het Heilig Avondmaal. De dienst begint om 19.30 uur en in deze dienst zal dominee E.J. Westerman voorgaan.

En op 19 april is het Goede Vrijdag. Ook dan zal de dienst beginnen om 19.30 uur. Deze dienst is voorbereid door de Commissie Erediensten en zij zullen deze dienst geheel verzorgen.

 

Kindernevendienst XL

Volgende week zondag,  14 april is er weer een kindernevendienst XL. De kinderen worden dan dus bij aanvang van de dienst al in De Jids verwacht. Het thema is deze keer Palmpasen. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn uiteraard weer van harte welkom!

Gemeentenieuws

Ons hebben de afgelopen week geen berichten bereikt van gemeenteleden die in het ziekenhuis zijn komen te liggen. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen mensen zijn die onze zorg en ons gebed behoeven. Mensen die ziek zijn, in afwachting zijn van een medische behandeling, of een uitslag van een onderzoek. Maar ook mensen die rouwdragend zijn of anderszins zorg hebben. Maar ook mensen die iets willen vieren en dat met ons willen delen. Wij willen als gemeente om hen allen heen staan!

 

Wilt u ons weer helpen?

Op 14 april staan de jaarlijkse paasattenties weer klaar in de gang bij de kerkzaal. Het zijn er ruim 100, die allemaal rondgedeeld moeten worden.

Wij doen graag een dringend beroep op uw behulpzaamheid…. Wilt u alstublieft meehelpen de plantjes “rond te brengen” en te overhandigen aan alle 75-plussers van Kudelstaart en een aantal mensen, die een opkikkertje nodig hebben? We weten, dat de attenties heel erg op prijs worden gesteld. En vele handen maken licht werk, toch….?

Alle attenties zijn voorzien van een sticker met naam en adres. Dat is wél zo handig. Doet u ook mee? Alvast dank voor uw medewerking. Het wordt zeer op prijs gesteld.

Uw diaconie.

Passion Kudelstaart

Er zijn al verschillende repetitieavonden geweest en de liederen komen er steeds beter in, de rollen zijn verdeeld en iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Er is heel veel voorbereiding aan vooraf gegaan, dat begrijpt u wel maar er is ook heel veel medewerking. Bij het schrijven van dit stukje zijn er nog enkele kaarten voor de middagvoorstellen van 16.30 uur. De kerk is om 16.00 uur open. De avondvoorstelling was supersnel uitverkocht, dat is de reden dat er nog een middagvoorstelling ingelast werd. Zondag 14 april hebben we een ‘doorloop’ gekregen, zodat iedereen weet wat hij of zij moet doen, waar te staan enz. Ook de microfoons getest zodat het geluid goed is in de kerk. Ondanks de lichte spanning voor de voorstelling is de sfeer op het koor bijzonder goed. Fleur staat ontspannen te dirigeren en mocht er iets soms niet goed gaan, dan wordt dat met humor opgepakt en gecorrigeerd. Het koor samengesteld uit veel mensen uit Kudelstaart, ongeacht geloof, is een echt koor geworden en dat is zo geweldig mooi dat zoiets kan.

Het belooft een prachtige Passion te worden. Heeft u nog geen kaarten gekocht??

En…wilt u het nog zien, probeer dan nog kaarten te kopen want de Passion Kudelstaart wilt u echt niet missen.

De kaarten zijn verkrijgbaar op werkdagen van 9 tot 12 uur op het secretariaat van onze kerk en bij Gall en Gall in het winkelcentrum van Kudelstaart. De prijs van de kaarten zijn slechts € 6,00 inclusief een consumptie en voor de kinderen tot en met 12 jaar € 3,00.

U bent van harte welkom!

Tot ziens op 19 april, vriendelijke groet namens de organisatie Passion Kudelstaart,

Garry Scholte

Uit de boekenhoek

Zondag 31 maart was Reinier van den Berg bij ons te gast om ons meer te vertellen over ‘het klimaat op hol’. Een mooi maar ook serieus onderwerp. In de boekenhoek ligt een boek van zijn hand over het weer met bijzondere foto’s van de Nederlandse natuur. Reinier neemt ons mee in het ritme van de seizoenen. Alle facetten van het weer worden belicht: van hagel tot oogst en van onweer tot wolken. Ook een duurzame levensstijl komt aan bod, want de schepping is het waard om goed voor te zorgen. De foto’s zijn gemaakt door natuurfotograaf Teun Veldman.  Het boek, met de titel ‘Weergenieten’ kost 26 euro.

Het boekenhoekteam.