U bent hier

Kerkblad voor zondag 1 juli 2018

Door scribent op 1 juli 2018 13:11

Rondom de diensten

Afgelopen zondag vierden we, als gemeente, met elkaar het Heilig Avondmaal. Het thema van de dienst was “Feest in de kerk”, met als tekst voor de prediking: “Op deze berg richt de HEER van de hemelse machten voor alle volken een feestmaal aan” (Jesaja 25:6). Het is altijd fijn om een feestje te vieren. Meestal hebben we hiervoor een persoonlijke reden, bijvoorbeeld een huwelijksjubileum. Familie, vrienden en bekenden worden uitgenodigd om dit met ons te vieren onder het genot van een hapje en een drankje. Soms hebben we een nationale feestdag, bijvoorbeeld koningsdag, dan viert heel Nederland feest. Maar het kan natuurlijk nóg grootser, een internationale feestdag. Alleen…die kennen we nog niet. In Jesaja wordt hier echter wel al over gesproken. Jesaja profeteert over het feest der feesten, dat eenmaal komt. Locatie: de berg Sion. Reden: de troonsbestijging van de HEER. Gasten: alle volken op aarde. En die drie dingen geven het meteen al aan, hoe ongelofelijk bijzonder en onvoorstelbaar grandioos dít feest zal zijn! Op dit internationale feest aan het eind der tijden zal de God van Israël gekroond worden tot Koning der aarde, in Jeruzalem, op de berg Sion! En iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de maaltijd voor alle volken!

Dat grote feest laat nog op zich wachten, maar vandaag vierden we alvast feest, gewoon in onze kerk in Kudelstaart. We werden opgeroepen om te komen aan de maaltijd van de HEER, een stukje brood en een slokje wijn, als voorproefje van wat komen gaat…

Aanstaande zondag 1 juli hoopt mevrouw drs. A.A. Geudeke uit Wilnis bij ons voor te gaan. We hopen u allen weer te ontmoeten.

 

1 juli: Kindernevendienst XL – Uittocht uit Egypte

Nog een paar weken en dan is het weer vakantie tijd. Velen van ons zullen dan onze spullen pakken en op reis gaan, dichtbij of misschien wel heel ver weg.

Het volk van Israel ging ook een reis maken. Hoe ze daar toe kwamen, wat ze mee konden nemen en hoe de reis uit Egypte verliep horen jullie aanstaande zondag tijdens de kindernevendienst XL.

Inloop is om 9.45 uur, start om 10 uur en zal tot ongeveer 11 uur duren. Een uurtje waarin we een bijbelverhaal horen, zingen, knutselen, spelletjes doen en er dit keer ook iets te bouwen valt.

Kom je ook? Neem gerust je vriendje of vriendinnetje mee.

Tot zondag, de kindernevendienstleiding.

 

Uitnodiging

Namens de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Badhoevedorp-Lijnden ontvingen wij een  uitnodiging:

Op zondag 8 juli 2018 zal mw. A. Creemer- Allard in een viering van Schrift en Tafel afscheid nemen als pastor van de Protestantse gemeente Badhoevedorp- Lijnden. Wij nodigen u hierbij van harte uit.

De viering begint om 10.30 uur en vindt plaats in de Pelgrimskerk, Havikstraat 5, 1171 DW Badhoevedorp. Voorgangers zijn M. A. Creemer- Allard en ds. B.J. Griffioen.

 Vanaf 10 uur staat de koffie klaar. Na afloop van de viering is er onder het genot van een drankje gelegenheid om mw. Creemer persoonlijk te groeten.

 

AVG

Europees breed is op vrijdag 25 mei 2018 de nieuwe wet Algemenen Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Ook onze gemeente dient hieraan te voldoen. Logisch.

Op dit moment worden alle zaken uitgewerkt zodat we aan de AVG regels voldoen. Zo gauw dit gereed is zal dat worden gemeld.

Mocht u bezwaar hebben dat wij uw persoonlijke gegevens plaatsen in onze nieuwsbrief, kerkblad, of uw adres vermelden in de lijst van de jaarlijkse SOW wijzer etc., laat dit dan weten aan onderstaand contactadres.  

Ook als u naar aanleiding hiervan nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op!

Contactgegevens: Scriba Protestantse Gemeente Kudelstaart

E-mail adres: scriba@sow-kudelstaart.nl

Postadres: Mevr. Aveline Maat, Achterweg 59, 1424 PP, De Kwakel

Op het moment dat u dit leest is onze gemeente hard op weg om aan de wettelijke “AVG regels” te voldoen met alle vereisten, zoals die in de wet zijn omschreven.

 

Inloopochtend in de Spil

Woensdag 4 juli a.s. is er weer inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil. Vanaf 10.00-11.30 uur is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken, een praatje met elkaar te maken, en voor wie wil met elkaar kaarten te schrijven voor zieken, ouderen enz.

De boekenhoek zal deze ochtend ook geopend zijn.

Voor vragen en/of contact: bel 0297-345168.

De gastvrouwen deze ochtend zijn Ina Verheul en Aletta Heil.

Graag tot ziens in de Spil.