U bent hier

Kerkblad 9 september 2018

Door Marjavandenberg op 4 september 2018 11:24

 

Rondom de diensten

Afgelopen zondag ging ds. Hans van Dalen bij ons voor. Het thema v.d. verkondiging was: ‘Ook al niet… ‘

Dit n.a.v. het verhaal uit Daniël 3:1-30, waar Nebukadnessar wou dat een ieder zijn beeld aanbad, maar niet iedereen wou het beeld dat hij heeft opgericht aanbidden. Er waren 3 dappere strijders die voor het Koninkrijk van God stonden. Zij belijden hun God en weigerden hun Heer te verloochenen. Ook al moesten zij dit met de dood bekopen. Ze schrikken niet terug v.d. brandende oven, want ze weten dat God altijd bij hun is. Zelfs in het vuur, zelfs in het graf, zelfs in de dood, Hij is bij ons, als 4e man. Nebukadnessar ziet tot zijn verbazing een 4e man in de oven lopen, “Een Godenzoon”, een zoon van God.

Wij belijden ons geloof in de Zoon van God, Jezus Christus. Wij horen Hem zeggen: “Ik ben met je alle dagen”. Niets kan jou scheiden van Mijn liefde. Al valt alles en iedereen, Ik zal er zijn voor jou!”

 

Aanstaande zondag is de startzondag waarin ds. Hans van Dalen zal voorgaan, we hopen u weer te mogen begroeten.

 

Gemeentenieuws

Wordt niet op het internet geplaatst.

 

Agenda

-Woensdag 5 september: Inloopochtend, 10.00-11.30 uur in de Spil

-Donderdag 6 september: Pastoraal overleg, 20.00 uur in de Jids

 

Startzondag

Startdienst – 9 september 2018 (10.00 uur)

“Een goed gesprek”.

Op DV 9 september willen we als gemeente met elkaar het nieuwe seizoen openen. In de kerkdienst voor jong en oud, die zoals we gewend zijn om 10.00 uur begint, is het thema ‘Een goed gesprek’. In de kerk is de bedoeling: dat God en mens met elkaar in gesprek gaan. De HEER spreekt ons aan met Zijn Woord; wij antwoorden in gebed en lied. Dat doen we ‘met elkaar’. De ontmoeting, samen in de Naam van Jezus, is een wezenlijk onderdeel van ons gemeente-zijn. Dan wordt het niet altijd een goed gesprek, maar daar kunnen we aan werken. Dat willen we in deze bijzondere dienst ook doen. Het wordt dus niet alleen ‘Spreken over spreken met elkaar’, maar ook daadwerkelijk ‘spreken met elkaar’.

Om dat gesprek ‘goed’ te laten worden, willen we u / jullie het volgende vragen:

“Neem op DV 9 september een voorwerp mee van geloof, hoop en / of liefde”

U herinnert zich misschien nog wel het TV-programma ‘Geloof, hoop en liefde’. Eén van de onderdelen was dat de verslaggever bij mensen aanbelde met de vraag: ‘Heeft u iets in huis dat voor u te maken heeft met geloof, hoop en liefde?’. De mensen moesten er dan even over nadenken, even rondsnuffelen in hun kamer, tuin, desnoods garage of zolder…. Maar dan kwam er altijd wel iets: een voorwerp, een beeldje, een boek, een foto, een schilderij, een sieraad, een kaart, een CD, een brief, een gedicht etc. Altijd iets waar ‘een goed gesprek’ over kwam!

Dat willen we ook graag beleven in deze kerkdienst. Dus: neem als het kan iets mee waarover we een ‘goed gesprek’ kunnen voeren.

Tieners en jongeren willen we graag speciaal uitnodigen mee te doen. We zijn heel benieuwd wat jullie bezig houdt! Ook de kinderen kunnen (onder leiding van de kindernevendienstleiding) meedoen. 

Kortom: een feestelijke dienst voor jong en oud. Doet u, doe jij mee?!

Nadere informatie bij de commissie erediensten (Ton van den Berg, Aveline Maat, Truus de Geus, Wilko Roodenburg, Jan Sikkema, Hans van Dalen) 

 

Samen eten: een Amerikaanse fuif op zondag 9 september

Na de dienst en het koffiedrinken op de startzondag zondag 9 september willen we samen eten in de vorm van een Amerikaanse fuif.

Bij een goed gesprek gaan we vaak ook samen eten.  Dat willen we deze zondag ook doen in een informele opstelling achter in de kerkzaal. 

Wat houdt dit in? Iedereen die deelneemt aan deze activiteit neemt wat mee voor deze lunch hetzij een warm of koud gerecht, zelf klaar gemaakt of gekocht. Voor de dienst kan dat achter in de kerk klaargezet worden. Zo nodig kan het gewarmd worden in de keuken van OTT na overleg met de organisatie.  Het verzoek is om zo mogelijk iets mee te nemen wat jezelf lekker of speciaal vindt. Iedereen neemt dus versnaperingen mee.

Neem bv. iets anders mee als salades. Denk ook aan iets voor de jonge kinderen om te eten?!

Salades en andere zaken die koud moeten blijven voor de dienst afgeven bij de OTT balie in de hal voor de Eredienst 9 september zodat we het in de koelkast kunnen zetten. 

Bij vragen of opmerkingen bel 0297-328555 of stuur een email naar agnespoortvliet@msn.com   

Het samen eten na het koffiedrinken van dienst wordt gecoördineerd door Agnes en Wim Poortvliet.

Wil je assisteren bij de uitvoering?  Graag! Geef dan even signaal naar Agnes of Wim.  

 

Gelegenheidskoor

Op zondag 7 oktober is er in de Rooms-Katholieke kerk in Kudelstaart weer een oecumenische dienst.

Voor die gelegenheid willen we weer eens een gelegenheidskoor opstarten. Welnu, er gaan aan het optreden slechts 3 repetities vooraf.

De datums zijn al bekend: woensdag 5, woensdag 12, en let wel: woensdag 26 september.

We gaan repeteren in de Rooms-Katholieke kerk, van 20.00 – 22. 00 uur. Wordt je enthousiast en wil je voor deze  gelegenheid ook zingen in een koor, geef je dan op via een van de volgende e-mailadressen: antonvdberg@caiway.nl  (Ton)   of   jsikkema@caiway.nl  (Jan)

Wij gaan ons voorbereiden op 3 kooravonden met veel zangplezier, en hopen je te ontmoeten!

Groet, Ton v.d. Berg en Jan Sikkema.

 

Motortoerrit 16 september

Na de rit van vorig jaar is er ook nu weer een pracht van een motortoerrit uitgezet. Georganiseerd op initiatief van een aantal fervente motorrijders uit de gemeente.

Was er vorig jaar de Dam tot Dam loop die de route rond Amsterdam roet in het eten gooide , dit jaar op zondag 16 september willen we weer de rit oppakken. Aansluitend na het koffiedrinken gaan we op pad.

Een rit ons door onze eigen provincie, ziet het als een rondje Amsterdam maar dan over wegen waar we kunnen genieten van de ‘andere kant van Amsterdam’.

Halverwege maken we een korte stop om wat te nuttigen. Want ook motorrijders zijn gewoon mensen.

Het is een rit van ca. 140 km en duurt goed 4 uur, met inbegrip van een stop. Verwachte terugkomst zal dan uiterlijk 17:00 uur zijn.

Kosten zijn geheel voor eigen rekening. We raden aan om een boterham o.i.d. mee te nemen voor bij de stop die we iets over de helft van de rit zullen maken.

Voor een frisdrankje en versnapering wordt gezorgd.

Lijkt het je leuk om deze rit mee te rijden, laat dan wat van je horen. Hebben we gelijk een idee hoeveel rijders er mee gaan. Ben je het vergeten …. geen probleem gewoon aansluiten.

Kees Vermeulen, 06-40435174,keesanja@caiway.net

 

Nieuws uit de boekenhoek!

Alle boeken en artikelen zijn weer eens onder de loep genomen, en artikelen die al langer in de boekenhoek staan zijn afgeprijsd!

Binnenkort zullen er ook weer nieuwe boeken worden aangevuld en de artikelen voor 2019 komen er weer aan. Dus wilt u hiervoor alvast wat bestellen, schroom niet en geef het door welke agenda of dagboekje u wilt hebben. We noteren het graag voor u en jou.

Vanwege de afgeprijsde artikelen is het zeker de moeite waard om weer eens te komen snuffelen bij ons tussen de boeken, cd’s, dvd’s en cadeauartikelen. Altijd leuk als een boek wat u al langer in gedachten had om te willen aanschaffen, dat daar nu een gedeelte van de prijs af gaat.

Dus grijp u kans en kom bij ons langs. Mocht u een ánder met een boek willen verrassen, dan kan het ook ingepakt worden. Vraag hier gerust om.

Tot ziens bij de boekenhoek!