U bent hier

Kerkblad 6 september 2015

Door Marjavandenberg op 31 augustus 2015 10:18

Afgelopen zondag ging Ds. Hans van Dalen weer bij ons voor. Het thema van de dienst was “Hoogte en diepte”. Het leven van iedereen bestaat hieruit. Dit gold ook voor de “sterke” Simson en de “grote held” Paulus.

Simson versloeg duizend Filistijnen met een ezelskaak en Paulus werd weggevoerd tot in de derde hemel, tot in het paradijs. Beiden hebben zij grote hoogten gekend. Maar de grote Paulus kende ook diepten, zag zich gekweld door de engel van Satan, hij had een doorn in zijn vlees. Dit herinnerde hem ieder moment aan zijn zwakheid en afhankelijkheid van God. De sterke Simson vond zichzelf zó geweldig, dat hij een loflied op zichzelf maakte, maar als hij later bijna omkomt van de dorst, ziet hij in dat hij alles aan God te danken heeft. Na dat besef gaat er water stromen in de woestijn. Levend water! Ook wij leven vaak op de top van de berg, in een tijd van grote welvaart. Maar zijn we hier ook dankbaar voor of vinden we onszelf gewoon verschrikkelijk goed, met ons mooie huis, onze geweldige vakantie, onze prachtige auto? Wat gebeurt er met ons als we ziek worden en naar beneden tuimelen? Zien wij dat als een teken? Laat ons leren, van Simson en van Paulus, dat wij afhankelijk zijn van God, laat Zijn genade voor ons genoeg zijn.

Ook de komende zondag hoopt Ds. Hans van Dalen bij ons voor te gaan, dan in een bijzondere dienst, waarin aandacht zal worden gegeven aan de omgang met levensbedreigende ziekten zoals kanker. Enkele gemeenteleden zullen medewerking verlenen aan deze dienst.

 

Gemeentenieuws

Wordt niet op het internet geplaatst.

 

Uit de pastorie

Start van het seizoen

Aanstaande zondag en volgende week zondag maken we een ‘doorstart’ van het kerkenwerk. Dat kerkenwerk is natuurlijk in de afgelopen tijd gewoon doorgegaan. Zorg en aandacht voor elkaar is permanent nodig en elke zondag stond de deur van de kerk uitnodigend open. Maar goed: de kinderen gaan weer naar school en velen na de vakantie weer aan het werk. Ook het doordeweekse kerkenwerk gaan we weer opstarten. Voor jong en oud, voor elk wat wils. Er is door onze scriba’s hard gewerkt aan de ‘Samenopwegwijzer’. Binnenkort zal die verspreid worden. Aanstaande zondag sluiten we aan bij Ride for the Roses en beginnen de kerkdienst dus om half 10. Daarna kunnen de fietsers vertrekken naar de veiling en de niet-fietsers kunnen uitzwaaien. De rest van het programma is bekend. Op D.V. 13 september hebben we een ‘startdienst’ met als thema: ‘Wie de jeugd heeft…’. De verschillende vormen van het jeugdwerk zullen dan gepresenteerd worden in een feestelijke dienst, waaraan ook de muziekgroep Sound of Worship mee zal werken.

 

Jongerengespreksgroep

Op 17 september willen we alle jongeren (tot ongeveer 40 jaar, zullen we maar zeggen) uitnodigen voor de openingsactiviteit van de ‘oudere jongerengespreksgroep’. Bij redelijk weer gaan we een strandwandeling maken. Als je in het verleden nog geen deel hebt uitgemaakt van deze groep, heb je nu de kans om mee te gaan doen. Ongeveer eenmaal in de drie weken met elkaar praten over je geloof en de Bijbel. En verder: veel gezelligheid. Meer informatie bij mij.

 

Kinderen en kerkdienst

D.V. donderdagavond 24 (en dus niet 17!) september om 20.00 uur hopen we een brainstormavond te houden over het onderwerp ‘Kinderen en de kerkdienst’. Het gaat over de toekomst van de kindernevendienst en de plek die kinderen mogen innemen in onze kerkdiensten. Speciaal bedoeld voor ouders met jonge kinderen, maar ook verder voor iedereen, die hier graag over mee wil denken.

 

Vakantie voorbij

Joke en ik hebben een prachtige vakantie gehad in ‘Bella Italia’. Rust, natuur, sportieve ontspanning, lekker eten… Wat wil je nog meer? We voelen ons zeer bevoorrecht. Fijn, dat de noodzakelijke zaken van het kerkenwerk soepel konden doorgaan. Speciaal dank daarvoor aan voorzitter en de scriba’s.

 

Hartelijke groeten,

Ds. Hans van Dalen

 

Activiteiten zondag 6 september
Ride for the Roses

Na de dienst wordt er gezamenlijk gestart vanaf het plein voor de kerk. Iedereen die niet mee doet, kan de groep uitzwaaien!!!

Volwassenen kunnen zich nog steeds opgeven op de website van de “Ride”; inschrijven bij de ploeg ‘Samen Op Weg Kudelstaart’ voor de tocht van 25 of 50 km. Ook is er de mogelijkheid om de inschrijving niet zelf te doen, maar te laten regelen. Stuur dan uiterlijk donderdag 3 september een mailtje naar de scriba’s (scriba@sow-kudelstaart.nl). Wij geven u dan op en u ontvangt op 6 september (vóór de dienst) uw deelnamebescheiden. De kosten van deze toertocht zijn € 25, bestemd voor het KWF Kankerkfonds.

Ook voor mensen, die zichzelf al hebben ingeschreven, willen wij de startbewijzen ophalen. Stuur ons dan de bevestigingsmail, die je van de organisatie hebt ontvangen.

 

Startmiddag

Vanaf 15.00 tot ongeveer 18.00 uur willen we graag bij familie Maat, Achterweg 59 bij elkaar komen voor onze startmiddag. Iedereen, fietser en niet-fietser is welkom voor sport en spel en om gezellig elkaar te ontmoeten onder het genot van lekkere pannenkoeken. Marieke van Dalen, die sport- en spelbegeleidster is, zal kinderen en volwassen sportievelingen in beweging proberen te krijgen. Iedereen, jong en oud, wordt van harte uitgenodigd voor deze startactiviteit.

 

Startdienst
Op zondag 13 september zal in een feestelijke dienst het startschot gegeven worden voor het nieuwe seizoen. Op deze dag zal de nieuwe website gelanceerd worden. Met een aantal mensen is de afgelopen maanden hard gewerkt om hier een mooi visitekaartje voor onze gemeente van te maken en een goede informatiebron voor alle gemeenteleden en belangstellenden. Met name willen wij hiervoor  Axel Huson  en Gerda de Vos, de webmasters, bedanken. Axel heeft de website “gebouwd” en heeft zich beschikbaar gesteld voor de technische ondersteuning en Gerda doet de “invulling”.

De nieuwe Samen op Wegwijzer, editie 2015-2016 zal vanaf deze dag ook beschikbaar zijn. De ouderlingen zullen voor de verspreiding zorg dragen. Per abuis stond in de nieuwsbrief, dat de boekjes al op 13 september zouden worden uitgereikt.

 

Inloopochtend in de Spil

Op woensdag,  2 september 2015  is er weer inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil. De koffie en thee staan voor u klaar. U bent van harte welkom vanaf 10.00-11.30 uur.

We hopen elkaar te ontmoeten voor een praatje en/of een kaartje schrijven.

De boekenhoek zal ook geopend zijn deze morgen.

Voor vragen en/of contact: bel 0297-345168.

De gastvrouwen zijn Anneke Faber en Marieke Millenaar.

Graag tot ziens in de Spil.

 

Oproep!!!! Nieuwe leiding meisjesclub 8-11 jaar gezocht!!!

Tot nu toe is het niet gelukt om mensen te vinden, die de meisjesclub willen leiden in het komende seizoen. Het gaat om één avond, eens in de twee weken, waarbij de dag nog kan worden vastgesteld. Jong of oud, iedereen mag zich aanmelden, ook als je het wel wilt doen, maar het in je eentje niet ziet zitten. De meiden hopen heel erg dat iemand zich meldt!!!

Dorien Rinkel, 06-29225706 of Carin Bremer, 06-23486448

 

Motortoerrit zondag 13 september

Binnen de gemeente zijn er een aantal motorrijders die het heerlijk vinden om te toeren. Nu hebben we met een aantal de koppen bij elkaar gestoken en is er voor zondagmiddag 13 september een rit uitgezet.

Een rit door polders, oude stadjes, langs rivieren met uiterwaarden, en een stop om wat te nuttigen. Want ook motorrijders zijn gewoon mensen.

Het plan is op zondag aansluitend na het koffiedrinken te vertrekken.

Het is een rit van ca. 135 km en duurt 3 uur, met inbegrip van een stop. Hiervoor nemen we de gelegenheid om onze lunch te nuttigen.

Verwachte terugkomst zal dan rond 16:00 uur zijn.

 

Kosten zijn geheel voor eigen rekening. We raden aan om een boterham o.i.d. mee te nemen voor bij de stop die we zullen maken. Voor een frisdrankje wordt gezorgd.

Lijkt je leuk om deze rit mee te rijden, laat dan wat van je horen. Hebben we gelijk een idee hoeveel rijders er mee gaan.

Ben je het vergeten …. geen probleem gewoon aansluiten.

Kees Vermeulen, 06-40435174, keesanja@caiway.net

Wilko Roodenburg, 06-51570807, wilko2@kabelfoon.nl