U bent hier

Kerkblad 30 augustus 2015

Door Marjavandenberg op 24 augustus 2015 12:15

Afgelopen zondag ging mevrouw Marja van Gaalen uit Ilpendam bij ons voor. Als oude bekende van “het eerste uur van onze gemeente” was het voor haar heel bijzonder om nu hier voor te gaan.

Zij had het met ons over “Wie is Jezus?”, zoals dit wordt beschreven in Marcus 8 : 22 -30. “Wie zeggen de mensen dat ik ben?” en “Wie ben ik volgens jullie?”. Voor God maakt het niet uit of we nu groot, klein of gemiddeld zijn, zelfs al zijn we nog zo getekend, Hij houdt van ons. Jezus neemt de blinde man apart en geneest hem volledig, hij mag opnieuw beginnen. Iedere dag mogen ook wij met God “opnieuw beginnen” en elke dag begint Hij met ons op een nieuwe blanco pagina. Hoe mooi is dat!

 

Komende zondag hoopt onze eigen dominee weer bij ons voor te gaan na een welverdiende vakantie. We zien hier naar uit en hopen u allen weer te ontmoeten.

 

Gemeentenieuws

Wordt niet op het internet geplaatst.

 

Terug uit Roemenië

Het afgelopen half jaar heb ik vier maanden in Roemenië doorgebracht om te herstellen van een burn-out. Ik heb er bewust voor gekozen om even helemaal weg te zijn uit Aalsmeer/Kudelstaart en goed bij te komen in mijn 'tweede thuisland' Roemenië.

Deze periode heeft mij enorm goed gedaan en ik ben dan ook weer vol energie en enthousiasme teruggekeerd.

Ik wil iedereen bedanken die mij, op wat voor manier dan ook, een hart onder de riem heeft gestoken de afgelopen periode. Het is heel bijzonder om 2000 kilometer van huis te zijn en toch bijna iedere dag een kaartje, een berichtje en zelfs bezoek uit Kudelstaart te krijgen. Bedankt hiervoor, het heeft mij enorm goed gedaan!

Robbert-Jan van Duijn.

 

Activiteiten zondag 6 september
Ride for the Roses

De dag van deze fantastisch fietstocht voor de strijd tegen kanker komt steeds dichterbij. Zoals al eerder werd vermeld, begint de kerkdienst op deze dag, 6 september, om 9.30 uur. In deze dienst willen we bijzondere aandacht geven aan de omgang met levensbedreigende ziekten zoals kanker. Ieder, die aan deze dienst wil meewerken met woorden, muziek of anderzijds, kan zich persoonlijk opgeven bij ds. Hans van Dalen.

Voor alle kinderen : Hopelijk heb je genoeg sponsors gevonden , want a.s. zondag moet de sponsorkaart worden ingeleverd bij Carin of Dorien. Wij schrijven je dan in voor de toertocht van 25 km.

 

Voor de jongere kinderen willen we op deze zondag een speciale fietstocht uitzetten van ongeveer 10 kilometer. Ook dan kun je je laten sponsoren en zorgen wij dat het geld bij het goede doel terecht komt.  Graag even een mailtje naar ccjtbremer@gmail.com als je hieraan mee wilt doen.

 

Volwassenen kunnen zichzelf nog steeds opgeven op de website van de “Ride”; inschrijven bij de ploeg ‘Samen Op Weg Kudelstaart’ voor de tocht van 25 of 50 km. Ook is er de mogelijkheid om de inschrijving niet zelf te doen, maar te laten regelen. Zet dan uw persoonlijke gegevens op het inschrijfformulier, dat wij na de dienst van 30 augustus uitreiken en u ontvangt op 6 september (vóór de dienst) uw deelnamebescheiden. Kunt u op 30 augustus niet in de dienst aanwezig zijn, maar wilt u toch meefietsen, mail dan naar de scriba’s (scriba@sow-kudelstaart.nl).

 

Startmiddag

Vanaf 15.00 tot ongeveer 18.00 uur willen we graag op een sportieve en smakelijke manier bij familie Maat, Achterweg 59 bij elkaar komen voor onze startmiddag. Iedereen, fietser en niet-fietser is welkom voor sport en spel en om gezellig elkaar te ontmoeten onder het genot van lekkere pannenkoeken. Marieke van Dalen, die sport- en spelbegeleidster is, zal kinderen en volwassen sportievelingen in beweging proberen te krijgen. Iedereen, jong en oud, wordt van harte uitgenodigd voor deze startactiviteit!

Rijdienst

Voor de ouderen wordt er een rijdienst georganiseerd.

Pannenkoekenbakkers gezocht

Wie wil deze middag helpen met pannenkoeken bakken?

Ook voor de startmiddag kunt u zich opgeven. Dit kan via het formuliertje, dat a.s. zondag wordt uitgereikt. Als u niet in de dienst aanwezig kan zijn, stuur dan een mailtje naar de scriba’s (scriba@sow-kudelstaart.nl) of geef u op via uw wijkouderling.

 

Nieuws uit de boekenhoek

In september komt er een nieuwe kinderbijbel uit! Samenleesbijbel! Dit is weliswaar een wat duurdere Bijbel maar het bevat veel informatie en doe dingen om het lezen en begrijpen van de Bijbel gemakkelijker te maken en er samen mee bezig te zijn. Het is de Bijbel in Gewone Taal aangevuld met ruim 500 pagina’s extra materiaal voor kinderen van 8-12 jaar. Kosten € 59,90. Er ligt een foldertje hiervan ter inzage (dus geen inkijkexemplaar zoals in kerkblad per abuis vermeld)  bij de kinderbijbels in de boekenhoek.  

Dan willen wij u nogmaals attenderen op het boekje ad € 5,00 geschreven door Christine Visser over hun gehandicapte kind en wat dat met zich meebrengt in en met het gezin.

Tot slot wil ik u wijzen op het boekje ad € 4,95 “Kalifaat of de kogel” geschreven door Marjon van Dalen (schoonzus van ds. Hans van Dalen). Zij is journaliste en is in het Noorden van Nigeria geweest, waar zij met verschillende christenen heeft gesproken die lijden onder de terreur van de Islamitische terreurbeweging Boko Haram. Een indrukwekkend boekje wat vanaf heden ook in de boekenhoek ligt. Vraag er gerust om.

Het boekenhoekteam.

 

Inloopochtend in de Spil

Op woensdag,  2 september 2015  is er weer inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil. De koffie en thee staan voor u klaar. U bent van harte welkom vanaf 10.00-11.30 uur.

We hopen elkaar te ontmoeten voor een praatje en/of een kaartje schrijven.

De boekenhoek zal ook geopend zijn deze morgen.

Voor vragen en/of contact: bel 0297-345168.

De gastvrouwen zijn Anneke Faber en Marieke Millenaar.

Graag tot ziens in de Spil.

 

Datums gewijzigd!!!

17 september: Startactiviteit 30+ gespreksgroep

24 september: Brainstormavond “Kinderen in de kerkdienst”

 

Opbrengst collectes 2e kwartaal

Eredienst                                 € 1.989,89

Diaconie                                  € 1.040,36

Avondmaal                              €    301,27

Aflossing + Kerk                      € 1.273,80

Euc. Dienst Kudelstaart 777    €   480,00

Uitgangscollecte ZWO             € 1.323,90

 

Alle gevers hartelijk dank.

College van Kerkrentmeesters.